Wat is er in de mode deze zomer

Wat is er in de mode deze zomer

 Het is duidelijk dat dit jaar alles mag

Trek gewoon aan wat je mooi vindt en waar je je prettig in voelt.

Wat te koop is, is vaak de laatste mode en daar zijn toch altijd bepaalde trends in te ontdekken.

De kenmerken van de mode van deze zomer

  • Felle kleur in de zomer
  • veel stof
  • Bloemen voor een fleurige zomer
  • veel strepen
  • accent op de taille
  • meer bloot in de zomer dit jaar
  • blote buik
  • diepe V-halzen

KLEUREN & TRENDS

De modetrends gaan de zomer van 2017 tegemoet.

Olijf wordt de nieuwe kaki en veel wit met écru en glans in goud en zilver.

Basic T-shirts zijn weer terug en helemaal hot en je kan niet zonder een statement of slogan op je shirt.

Meisjes dansen de zomer in met volants en ruches.

STYLING TRENDS

Met nieuwe kledingitems als jeggings, jogpants, skaterjurken en nieuwe combi’s in opvallende dessins, is er zomer 2017 van alles te beleven voor zowel dames als heren en kinderen.

Het basic T-shirt in heldere zomerse kleuren keert terug. Verrijkt met opvallende slogans of een boodschap.

Dames swingen de zomer in met veel ruches en volants.

Hightlight zijn; jogjeans, jeggings, vlindermouwen, skateejurkjes, opoe-shirts, T-vormen, ensembles, trainingsjacks.

KLEURTRENDS

Zoete sorbetpastelkleuren geven de kinderkleding zomer 2017 een fris en levendig kleurbeeld.

Waarbij poedertinten, van zachtroze tot terracotta- oranje en alle verscheidenheid ertussenin, niet mogen ontbreken. Ook geel is nog steeds van de partij, van lime geel tot botergeel.

Olijf is een basiskleur en wordt het nieuwe kaki en zorgt voor verfrissende nieuwe kleurcombi’s.

Nieuw is ook het mix & matchen van de verschillende tinten wit en écru’s. Blauw vormt de basis en goud, zilver en andere metallics worden ingezet als puntjes op de i.

Sportief plus chic

Het beste van twee werelden!

Kun je niet kiezen of je je stijl nu liever als sportief of als chic kunt omschrijven, dan heb je geluk dit voorjaar: dat hoeft ook niet.

Volgens de laatste trends combineer je een sportieve outfit namelijk juist met chique accessoires of details, zoals (nep)bont, luxe stoffen of een glittertje.

En….

Goed nieuws voor dames die gezegend zijn met een taille a la zandloper: deze mag in 2017 lekker benadrukt worden, met het liefst een tailleriem of een print die zich focust rond de taille. Niet een van de gelukkigen? Ook dan past deze trend bij jou, want hij helpt je om dat beetje extra shape aan je figuur te geven.

Show die taille

“De mode is dood, leve het kledingstuk”. Dat waren de woorden waarmee de bekende trendwatcher Li Edelkoort begin dit jaar de modewereld op zijn kop zette. Na haar “’Anti-Fashion’-manifest” heeft ze nu een nieuwe trendpresentatie. In “The Emancipation of Everything 2017′, haar trendrapport voor de zomer van 2017, waarover de Britse website FashionUnited bericht, blikt ze vooruit op de uitdagingen van de consumptiemaatschappij.

Het consumeren om te consumeren heeft ook zijn beste tijd gehad: we gaan ethischer en tijdlozer kopen, met meer aandacht voor één eenvoudig, maar mooi gemaakt kledingstuk van goede kwaliteit.

Wit wordt een belangrijke kleur, voor eenvoudige hemdjurken of mooi gesneden mannenpakken.

Zwart heeft zijn beste tijd gehad en maakt langzaam plaats voor bruin als basiskleur, onder meer omdat we zwart associëren met terreurgroep IS.

Kleur als wapen tegen terreur, als dat geen positieve boodschap is.

WIT ALS TRENDKLEUR

Klassieker dan wit kan niet! Vroeger de kleur van de rijken, vandaag de kleur van frisheid én van het crisp white shirt. Dat witte hemd is zo veelzijdig dat iedereen het in zijn/haar kast moet hebben hangen. Maar deze zomer gaat de niet-kleur verder dan het witte hemd. Alles mag wit: broeken, schoenen, zonnebrillen. Combineer met zwart, prints of felle kleuren, maar het toont vooral heel chic als je van kop tot teen in het wit de deur uit gaat. Moeilijk als je kinderen hebt, maar oh-zo stijlvol!

Bij Dior overheerste wit op de catwalk van Spring-Summer 2017

“Deze zomer zien we veel kleding in neonkleuren”, zegt Laura Dufour, eigenaar Het Stijlbureau.“

Denk aan bijna lichtgevend roze, geel en groen. Spijkerbroeken hebben deze zomer prints.

Ook korte broekjes doen het goed.

Geen hotpants, meer een soort bermuda, maar dan opgerold. Met een nonchalant wijd vallend shirt erboven en sandaaltjes eronder. Verder veel creatieve prints, strepen gecombineerd met bloemen, heel vrolijk.

Ook lange rokken en lange jurken zie je deze zomer opnieuw overal verschijnen.

Wat betreft tassen: of heel groot of heel klein.
Een bekend merk welk na fallisiment weer een doorstart heeft gemaakt en deze trend ten harte neemt is het oude (en toch ook een beetje nieuwe)  merk Cowboybags.

T-shirts met text voor de Heren

T-shirt met text, een slogan of quote zie je in de modewereld overal.

Vind jij een slogan tee van Gucci, Vetements of Comme des Garçons is te duur?

Don’t worry. Je vindt online geweldige alternatieven voor een schappelijke prijs.
Draag deze zomer het logo shirt in je broek en maak je look af met casual sneakers.

Natuurlijk is kleding niet het enige wat je nodig hebt


SCHOENENTRENDS MANNEN: NETTE SNEAKERS, FELGEKLEURDE ZOLEN EN SANDAALSCHOENEN


SCHOENENTRENDS VROUWEN: RIEMPJES, PLATEAUZOLEN EN CONE HEELS


Qua trends voor de meest sportieve schoenen van onze garderobe, de sneakers, zien we allerlei soorten voorbij komen. Zwart, wit, klittenband, verdikte zolen, noem maar op. Ik heb de meest trending damessneakers voor het nieuwe zomerseizoen voor je uitgezocht, die net iets anders zijn dan je standaard Superstars of Stan Smith’s.

1. Sneakers in pastelkleur
De nummer 1 trend van deze zomer is de sneaker in pastelkleur. Sneakers in mierzoete pastelkleuren zoals babyblauw, paars, mintgroen en roze quartz gaat iedereen dragen, zelfs de mannen. Alle grote en kleinere merken spelen in op deze pastelkleur trend en brengen sportieve modellen uit in frisse zomerse pasteltinten. Een voordeel van de sneakers in pastelkleuren is dat ze, door de lichte kleur, goed te combineren zijn met andere pasteltinten en er verrassende combinaties ontstaan. Ook zijn er running sneakers die all over een pastelkleur hebben, zoals deze grijs met mintgroene van adidas.

2. Creepers
Nadat Rihanna de creeper sneaker van Puma heeft ontworpen is iedereen weg van deze trendschoen. Deze shoe we love staat ook deze zomer weer in het middelpunt van de belangstelling. De plateau sneaker met zijn verhoogde (geribbelde) zool zien we in basic kleuren zoals wit en zwart met daarbij een contrasterende bruine of witte zool. Niet alleen Puma brengt voor de zomer nieuwe varianten van de Creeper uit, maar ook merken als Tango en Cruyff zorgen voor wannahave creepers.

3. Retro sneakers
Er is een trend in sneakerland gaande waarin authentieke sneakermodellen het straatbeeld domineren. Old skool sneakers die vroeger populair waren worden uitgebracht in nieuwe frisse varianten. De Hamburg van adidas, Club 85 van Reebok en de Air Max 90 van Nike zijn een aantal van sneakers die een comeback maken. Ook De Classic Suède van Puma is hipper dan ooit met zijn zachte suède bovenwerk.

4. Metallic sneakers
In onze eerder blog over de Fashionweek trends vertelden we al dat kledingstukken met metallic glans de eyecatchers zijn van de zomer. Maar het blijft niet bij kleding, ook met metallic sneakers gaan we shinen. In de nieuwe sneakercollectie voor dames spelen zilver, goud en rosé een belangrijke rol. We zien sneakers die all-over een metallic coating hebben zoals de sneakers van Cruyff en Reebok. Maar er zijn ook sneakers die glimmende hielstukken, neuzen of andere opvallende metallic details hebben zoals de sneaker van Cruyff. Metallic wordt vaak gecombineerd met lakleer en animalprints.

5. Opvallende running sneakers
De Athletic trend heeft ons al een tijdje in de greep en ook dit zomerseizoen van 2017 is het weer sport meets fashion. De running sneakers stonden eigenlijk aan het begin van de ontwikkeling van de athletic trend en ook dit seizoen worden vele hardloopstijl sneakers omgedoopt tot unieke exemplaren. Voor de aankomende zomer zien we opvallende running sneakers die elementen hebben met drukke prints zoals in het logo of in de zool. Ook zien we knallende details in felle kleuren en sneakers met een opvallende kleurovergang.

6. Witte sneakers
Ja, ook dit seizoen zijn ze er weer: de witte sneakers. Je komt de zomer niet door zonder een strak paar witte sneakers, die je natuurlijk afwisselt met andere trend schoenen. Bij de witte sneakers is weinig veranderd. De all time favourite Superstar en Converse All Star gaan we deze zomer wederom veel zien. Maar er zijn ook nieuwe modellen in all-white varianten zoals de München van adidas, Reebok Classic Leather of Air Max Thea van Nike. De witte sneaker is wederom onmisbaar in je schoenenkast voor de zomer.

7. Klittenband sneakers
Klittenband is niet alleen voor kids. Deze zomer zijn velcro (klittenband) sneaker het helemaal. Goed nieuws dus voor degenen die nooit hun veterstrikdiploma hebben behaald! Je kunt kiezen voor een model met alleen 3 klittenbanden of voor 1 subtiel klittenbandje zoals de sneaker van Cruyff. Natuurlijk hebben de fashionista’s de velcro sneakertrend overgenomen, online is er genoeg inspiratie materiaal te vinden. Een klittenband sneaker moet je in je collectie hebben deze zomer en is de laatste trend in ons rijtje van onze sneakertrends.

Ook een leuke hoed is deze zomer toegestaan!

Belangrijk is in ieder geval: ´Wat vind jij zelf leuk?´. Ga je voor een stoer, elegant, trendy, rock, cowboy, ´60, klassiek, hawai, tijdloos of ander type hoedje? Daarnaast is het ook belangrijk om naar de vorm van je gezicht te kijken. Een paar voorbeelden: met een ovaal hoofd kan je bijna elk type hoed dragen maar met een rond hoofd, dan zijn hoeden met bloempot model erg af te raden.

Bij elke outfit weer een ander bijpassend hoedje is leuk maar als je al met genoeg spullen aan het slepen bent, kies dan voor een vrij neutraal hoedje dat bij alle festival outfits goed samen gaat!

Kleuren zijn deze zomer in de mode!

De modekleuren uit het Pantone pallet voor het voorjaar – zomer 2017 variëren van sprankelend, optimistisch tot aan sereen. Blauw en groen spelen een prominente rol. Het kleurgebruik neemt toe. Middels gedurfde combinaties die speels sprankelen. Er spreekt emotie en vitaliteit uit. Contact met de natuur hebben een grote rol door gebruik van blauw en groen in natuurlijke tinten. Stel jezelf berggezichten voor in Kale groen. Denk aan zonnige dagen op het strand met vrolijk gebruik van het waterblauwe Island Paradise. Een warme zonnige dag met het geel van Primrose Yellow.

Ieder voorjaar en zomer hebben we behoefte aan hoop en vertrouwen. Door middel van deze kleuren wordt dat gevoel ondersteunt. Kijk zelf maar.

Geef een reactie