Business casual outfit voor heren: wat zijn de regels?

Tegenwoordig is er qua (in)formele outfits steeds meer geoorloofd op kantoor, maar juist daardoor zien vele heren door de bomen het bos niet meer. Wat mag er nu wel gedragen worden naar kantoor en wat juist niet? Hieronder de regels voor een business casual outfit voor heren, zodat je zeker weet dat je in het vervolg geen foute kledingkeuzes naar kantoor meer maakt.

Wat is een business casual outfit?

Een business casual outfit is een outfit die tussen een business en smart casual outfit in zit. Het is dus een nettere kledingstijl dan casual, maar niet zo’n nette kledingstijl als business chic. Bij een business casual outfit zijn bepaalde kledingstukken onmisbaar.

Broeken

Bij een business casual outfit wordt vaak een ribbroek, chino of pantalon gedragen. Een spijkerbroek past niet bij een business casual outfit, dus draag ook geen zwarte spijkerbroek, maar gewoon een nettere broek zoals hierboven benoemd. Heb je het snel koud? Kies dan voor een wollen pantalon voor heren.

Schoenen

Schoenen zoals loafers, sneakers of nette (veter)schoenen passen prima bij een business casual outfit. Kies dan wel voor schone schoenen in een neutrale kleur, zoals pasteltinten of wit, grijs, donkerblauw of zwart. Felle schoenen passen hier niet bij.

Shirts

Als je het fijn vindt om een T-shirt te dragen onder een trui of overhemd, kies dan voor een naadloos slim fit T-shirt. Deze shirts vallen goedgevormd om het lichaam heen, waardoor je niet ziet dat je een T-shirt draagt onder een overhemd of trui.

Truien

Een nette trui kun je goed combineren met een overhemd eronder of een naadloos T-shirt. Kies voor een nette gebreide trui, een gebreid vest of een nette blazer. Heb je het snel koud? Dan is het sowieso een aanrader om te zorgen voor een aantal nette truien in je kast, die je zowel naar kantoor als naar formele uitjes kunt dragen.

Overhemden 

Een overhemd die getailleerd is, is eigenlijk altijd een veilige keuze als je niet goed weet wat je aan moet trekken naar een bepaalde activiteit waarbij een business casual outfit wordt gevraagd. Kies dan voor een overhemd wat een goede pasvorm om je lichaam heeft en een fijne snit. Je kunt een overhemd ook dragen onder een trui als nette outfit in de winter. Nette overhemden van GENTI zijn hier perfect voor geschikt.

Accessoires

Een nette riem en een mooi horloge en/of een leren armband maken de business casual outfit vervolgens helemaal af! Zo weet je zeker dat je perfect voor de dag komt.

Geef een reactie