Dementie: hiermee moet je rekening houden

Het is voor veel mensen niet leuk om ouder te worden. Dat komt doordat je lichaam naarmate je ouder wordt steeds meer achteruit kan gaan. Het is per persoon erg verschillend in welk tempo dit gebeurd. Er is natuurlijk niemand die het fijn vindt dat zijn of haar lichaam achteruit gaat bij het ouder worden. Tussen mensen onderling zit er wel een groot verschil in de manier waarop zij hier mee om gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die het niet willen accepteren dat ze bepaalde dingen misschien niet meer kunnen. Een veelvoorkomend probleem bij ouder worden, is dat mensen te maken krijgen met dementie.

Alzheimer

Wanneer je ouder wordt, kan het gebeuren dat je last krijgt van de ziekte Alzheimer. Dat is een ziekte die ook wel bekend staat als dementie. Als je last krijgt van dementie gaat vooral je geheugen langzaam achteruit. Dat is erg vervelend aangezien je daardoor op den duur bepaalde simpele dingen misschien niet meer zelf kunt doen. Je kunt bepaalde hulpmiddelen gebruiken om ervoor te zorgen dat je dit soort dingen zo lang mogelijk zelf kunt doen. De meeste mensen die last krijgen van dementie. vinden dat erg prettig. Zij willen meestal zo lang mogelijk voorkomen dat ze bijvoorbeeld niet meer thuis kunnen wonen doordat ze niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. Er zijn gelukkig een aantal hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je langer thuis kunt wonen wanneer je last hebt van dementie. 

Dementieklok

De meeste mensen met alzheimer verliezen langzaam het besef van tijd. Dat is een symptoom van dementie die erg veel problemen op kan leveren. Veel ouderen moeten op een bepaald moment van de dag medicatie nemen. Wanneer zij niet goed in de gaten hebben hoe laat het is, kan dit voor een hoop problemen zorgen. Je kunt als familielid of kennis natuurlijk niet iedere dag op hetzelfde tijdstip bij diegene aan de deur staan.

Veel ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen en daardoor is een verzorgingshuis de laatste optie. Je kunt dan een zogenaamde dementieklok aanschaffen zodat er een soort wekker afgaat wanneer het bijvoorbeeld tijd is om medicijnen te nemen. Dat is erg handig aangezien je op die manier nooit kunt vergeten om medicijnen te nemen. Er zijn allerlei verschillende soorten dementie klokken. Daardoor is er voor iedereen met dementie mogelijk om een dementieklok te vinden die goed bij diegene past. Zo zijn er bijvoorbeeld dementie klokken die speciaal voor mensen die slecht zien. Daardoor kun je ook als je ogen wat minder goed zijn gebruik maken van een dementieklok.

Waar koop je deze hulpmiddelen?

Het is lastig om een goede site te vinden waar je dit soort hulpmiddelen kunt kopen. Je kunt eens een kijkje nemen op hulpmiddelenwereld. Zij zijn een van de grootste online winkels en verkopen erg veel materialen die kunnen helpen bij dementie. Het voordeel van een webshop is dat je snel kan zien wat het assortiment is en daarnaast niet de deur uit hoeft om producten te kopen.

Geef een reactie