In de winter de kou buiten, in de zomer de warmte buiten

In de winter de kou buiten, in de zomer de warmte buiten

Er zijn veel tips voor het buiten houden van de kou in de winter en de warmte buiten houden in de zomer hetzelfde. Hoe raar het ook klinkt.
Dit komt doordat een goede isolatie, zowel van de muren, ramen en van het dak, niet alleen kou maar ook warmte buiten houdt.  Het werkt voor zowel koude als warme lucht precies hetzelfde!

Koelte in de zomer: de hulpmiddelen

In de zomer is het lekker om het binnen wat koeler te hebben.
Zeker tijdens een hittegolf wordt de drang om even de verkoeling op te zoeken alleen maar groter.

Naast het zorgen voor een goede isolatie om de warme lucht zoveel mogelijk buiten te houden zijn er ook de gebruikelijke hulpmiddelen om wat extra verkoeling te creëren.

De ventilator

Veel mensen hebben een ventilator en gebruiken deze om wat extra af te koelen.
Een goede tip is om een bak met koud water (of ijswater) voor de ventilator te zetten zodat deze koude lucht de kamer in blaast in plaats van alleen de warme lucht te verspreiden.

Aircooler

Wanneer een ventilator niet voor voldoende verfrissing zorgt kan je er ook voor kiezen om een Aircooler aan te schaffen. Hiermee kan je de temperatuur een paar graden naar beneden brengen.

Ook als je de lucht in een ruimte wilt bevochtigen is een Aircooler een goede aankoop.

Airco

Wanneer je echt de tempratuur in de kamer drastisch omlaag wil brengen is een airco de beste oplossing.  Waar een aircooler de tempratuur een paar(3 of 4) graden naar beneden brengt kan een airco makkelijk een ruimte met 10 graden verkoelen.

Met sommige airco’s is het ook mogelijk om niet alleen te verkoelen maar ook te bij te verwarmen of de lucht te ontvochtigen.

Bonus: lekker slapen met warm weer

Mocht je toch nog wat extra verkoeling willen hebben we nog een aantal goede Tips om te slapen tijdens een hittegolf.

Lichaamstemperatuur

Wat veel mensen vergeten is dat het in de gaten houden van je eigen lichaamstemperatuur ook veel verschil kan maken bij het omgaan met warmte.

Wanneer het al warm is draagt een hogere lichaamstemperatuur alleen maar bij aan het nog warmer krijgen. Nu is het niet zo dat je niets kunt ondernemen wanneer het warm is maar wel dat als je wat minder intensief bezig bent je een stuk beter warmte kunt verdragen.

Ook het nemen van verkoelende dranken kan helpen om de lichaamstempratuur naar beneden te brengen. Probeer dit met regelmaat maar met wat kleinere hoeveelheden te doen voor het beste effect.

Ook het eten van lichter voedsel helpt hierbij omdat je lichaam dan minder hard hoeft te werken om al het eten te verteren.

Een verkoelende zomer toegewenst!

Geef een reactie