Stimuleer je zelfontwikkeling door het leren van een nieuwe taal!

Heb jij zin om iets nieuws te leren? Kies er dan voor om een vreemde taal te leren! Naast dat het heel leuk en uitdagend is kan het veel voordelen bieden op zakelijk en persoonlijk gebied, bijvoorbeeld als je in een internationaal bedrijf werkt of als je vaak op reis gaat. Er zijn vele websites die (online) cursussen aanbieden voor verschillende talen, zoals www.ste.nl. Het leren van een nieuwe taal is zeker een verrijking van je zelfontwikkeling. Daarnaast gaat er ook een hele nieuwe wereld voor je open!

Een boost voor je CV

Het leren van een nieuwe taal kan een grote positieve bijdrage leveren aan je carrière. Het kan namelijk nieuwe deuren voor je openen, omdat veel bedrijven in verschillende sectoren op zoek zijn naar mensen die meertalig zijn. Je kunt denken aan wereldtalen, zoals Engels, Duits, Spaans en Chinees. Maar ook bijzondere talen, zoals Indonesisch en Japans staan ontzettend goed op je cv. Als jij tijdens een sollicitatiegesprek kunt benoemen dat jij meerdere talen kan spreken, dan is dat zeker iets waarmee jij je kan onderscheiden van andere kandidaten. Met het leren van een extra taal til jij je carrière op een hoger niveau!

Een positief effect op je mentale gezondheid

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat het leren van een nieuwe taal veel effect heeft op je hersenen. Het heeft zelfs zo’n grote impact dat het de kans op dementie en alzheimer kan verminderen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je hersenen groeien tijdens het leren van een andere taal. Ook heeft het een positieve invloed op je cognitieve vaardigheden. Je kunt je bijvoorbeeld beter concentreren en meer onthouden. Het leren van een vreemde taal houdt je brein dus gezond en dat wil je natuurlijk hebben!

Meer verbinding met een cultuur

Als je een echte cultuurliefhebber bent of veel reist, is het leren van een vreemde taal de perfecte manier om verbinding te krijgen met een cultuur. Als je de taal van je vakantieland spreekt, kun je ook interessante gesprekken voeren met locals. Daarnaast maakt dit het ook makkelijker om plekken te bezoeken waar niet veel toerisme heerst. Ook is het natuurlijk handig om de taal van je bestemming te beheersen voor onder andere het vragen van de weg of het bestellen van eten in een restaurant. Dit is uiteraard wel heel fijn!

Het vergroten van je inlevingsvermogen

Uit onderzoek blijkt dat mensen die meerdere talen spreken veel meer inlevingsvermogen hebben dan mensen die één taal spreken. Dit houdt bijvoorbeeld in dat deze mensen veel sneller doorhebben dat mensen van een andere cultuur anders denken dan zij. Tweetalige of meertalige mensen zijn zich er dus meer bewust van dat bepaalde dingen anders kunnen overkomen bij mensen met een andere achtergrond. Het is ontzettend fijn om hier inzicht in te hebben, als je bijvoorbeeld vanuit werk een zakelijk gesprek hebt met een buitenlander.

Door bovenstaande voordelen is het zeker een must om een nieuwe taal te leren. Er zijn hier vele diverse cursussen voor, zoals trainingen STE.

Geef een reactie