Tips om weer goed in je vel te komen.

Tips om weer goed in je vel te komen

Gaat het al een tijdje wat minder? Vind je het lastig om de dagen door te komen en lukt het je maar niet om hevige emoties van je af te schudden? Dat is niets om je voor te schamen. Bijna iedereen kent wel momenten waarop het minder gaat. De vraag is alleen wat je vervolgens op die momenten doet. Blijf je afwachten en hopen dat je je vanzelf wel beter gaat voelen? Of grijp je alle handvatten aan om op te knappen? Hierbij enkele tips om weer goed in je vel te komen.

Haal alles uit jezelf

Misschien zit je wel minder lekker in je vel, omdat je simpelweg uitdaging mist. Elke dag hetzelfde is en je weet gewoon dat het beter zou kunnen. Op innerlijkekracht.nl vind je enkele cursussen en trainingen om meer uit jezelf te halen. Hierbij hoef je je gedachten niet te veranderen, maar wel je mindset. Als jij echt wil dat er iets gaat gebeuren, dan moet dit ook lukken. Je moet meer in je eigen kracht gaan staan. Dan ontdek je pas wat je voor deze wereld kan betekenen.

Wacht dacht je bijvoorbeeld van een 365 dagen bewustzijn training? Hierbij ontvang je wekelijks een opdracht om mee aan de slag te gaan. Ook krijg je elke dag een inspirerende quote of vraag binnen. Met behulp van instructies en speciale tools leer je jezelf te empoweren.

Zoek meer contact met mensen

Over het algemeen kunnen mensen erg genieten van het contact met anderen. Sterker nog; we kunnen niet zonder. Hoewel een introvert ook veel energie krijgt van gewoon lekker alleen zijn, heeft ook hij op zijn tijd contact met de buitenwereld nodig. Maar wees wel selectief in de mensen die je spreekt.

Zijn er mensen in jouw vriendengroep waar je allesbehalve energie van krijgt? Waarbij elk gesprek heel veel van je vraagt? Dan is het goed om deze mensen los te laten. Door de juiste groep mensen om je heen te verzamelen en ze regelmatig te spreken en te zien, zal je je een stuk minder eenzaam voelen.

Praat erover

Merk je dat je echt volkomen vastloopt? En blijf je hier mee in je gedachten zitten? Dan is het goed om toch contact te zoeken en erover te gaan praten. Soms kan een probleem in je hoofd steeds groter lijken. Zeker als je er helemaal niet over praat. Als je niets zegt, wordt het uiteindelijk zo groot dat het je dreigt op te slokken. Daarom is het zo belangrijk dat je je gevoelens uit. Het een keer bespreekt met iemand die het vanaf een geheel andere kant kan bekijken.

Meer lachen

Dit klinkt misschien een beetje vreemd. Je zit immers totaal niet lekker in je vel. Wat valt er dan te lachen? Maar het is echt een feit dat lachen gelukkig maakt. Zelfs een geforceerde glimlach. Zodra jij je lichaam dwingt om te lachen, maken je hersenen vanzelf meer gelukshormonen aan.

Geef een reactie