Veiligheidsbeslag aanschaffen voor een betere inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging is een belangrijk onderwerp geworden en steeds meer mensen hechten er waarde aan. In Nederland wordt er steeds meer ingebroken en dit komt doordat inbrekers nieuwe manieren vinden om een woning binnen te komen. Veel inbrekers proberen via de sloten van de voordeur binnen te komen. Dit doen ze op verschillende manieren en hierbij wordt het slot altijd gesloopt. Met een kwalitatief slot is het mogelijk om het een inbreker een stuk moeilijker te maken, maar het is ook verstandig om een veiligheidsbeslag aan te schaffen. Dit beslag is namelijk heel erg goed voor de inbraakbeveiliging en kan ervoor zorgen dat het een stuk moeilijker wordt voor de inbreker.

 

Voordat je een veiligheidsbeslag aanschaft, is het wel verstandig om er meer over te weten te komen. Veel mensen weten niet precies wat het is en waarvoor het gebruikt kan worden. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten en is het handig om te weten hoe je het juiste product kunt kopen. Wil je hier meer informatie over krijgen? In dit artikel geven we handige informatie, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een veiligheidsbeslag?

Een veiligheidsbeslag draagt bij aan een veilig gevoel in huis en dit komt doordat het zorgt voor een betere inbraakbeveiliging. Het gaat hierbij vooral om producten, zoals veiligheidsrozetten, achterdeurbeslagen, voordeurbeslagen en veiligheidssloten. Zo is het beslag van de voordeur vaak voorzien van een knop op rozet in combinatie met een knop of greep. Veiligheidsbeslagen zorgen ervoor dat een inbreker het cilinder niet uit het slot kan trekken. Je maakt het dus voor een inbreker heel erg lastig en dat kan gezien worden als een groot voordeel. Toch is het van belang om goed op te letten bij het kopen van veiligheidsbeslagen, zodat je ook het juiste product kunt kopen. Waar moet je op letten? Je kunt het hieronder lezen!

Keurmerk

Bij het kopen van een veiligheidsbeslag, is het van belang om te kiezen voor kwaliteit. Of het nu gaat om een slot of een rozet, het is verstandig om een beslag te kopen met een SKG*** keurmerk. Dit keurmerk laat namelijk zien dat het uitermate is getest en genoeg weerstand biedt tegen een inbraakpoging. Met sloten is dit sowieso van groot belang en je kunt deze vaak kopen bij een slotenmaker. Een slotenmaker kan het veiligheidsbeslag ook voor jou monteren, zodat je zeker weet dat het goed werkt. Vergelijk de verschillende veiligheidsbeslagen met elkaar, zodat je ook echt de juiste keuze kunt maken.

 

Hierbij is het aan te raden om goed te kijken naar de maatvoering van het veiligheidsbeslag. Veiligheidsbeslagen zijn namelijk verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en het moet natuurlijk wel op de deur passen. De meest voorkomende profielcilindergat maten zijn 55 mm, 92 mm en 72 mm. Het is van belang om te controleren welke maatvoering je precies hebt, zodat je ook het juiste veiligheidsbeslag kunt kopen. Je kunt dit ook eventueel laten opmeten door een specialist, zodat je zeker weet dat je de juiste maatvoering hebt.

 

Advies nodig? Vraag het aan de specialisten van MijnIJzerwaren!

 

Geef een reactie