Wat is kraamzorg?

Ben je in verwachting van je eerste kindje? Of is het al de tweede, derde of vierde? Dan is het altijd van belang om van alles te regelen tijdens de zwangerschap. Er komen namelijk veel verantwoordelijkheden kijken bij een zwangerschap. Het kindje moet gezond geboren worden en daarnaast moet er thuis veel aanpassingen komen. Tijdens deze ingrijpende periode kan een goede ondersteuning het verschil maken. Dit is ook de reden waarom steeds meer mensen een beroep doen op kraamzorg. Een kraamverzorgende kan namelijk de moeder en het kindje op verschillende manieren helpen. Zo zorgt de kraamverzorgende ervoor dat de moeder geholpen wordt met verschillende taken.

 

Kraamzorg kan onderverdeeld worden in twee grote delen. Hierbij hebben we het vooral over de medische ondersteuning door de voedvrouw en de niet- medische begeleiding. Voor beide delen kun je een beroep doen op de diensten van een kraamverzorgende. Hier zitten veel voordelen aan verbonden, maar wat doet een kraamverzorgende precies? Wil jij weten wat een kraamverzorgende allemaal voor je kan doen? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Wat doet kraamzorg?

Een kraamverzorgende helpt de moeder en het kindje op verschillende manieren. Je kunt op deze manier als gezin volledig genieten van de nieuwe baby. De zorg van kraamzorg start na de bevalling, als jullie thuis zijn gekomen met de baby. De kraamverzorgende begeleidt jullie bij de verzorging en voeding van jullie baby. Hierbij geeft de kraamverzorgende ook hele handige tips die helpen bij het verzorgen. De kraamverzorgende verzorgt ook de moeder en biedt bijvoorbeeld hulp bij het wassen. Een moeder die net is bevallen van een baby, kan vaak niet volledig zichzelf wassen en dat is een probleem. Hierbij heeft de kraamverzorgende geen medische verantwoordelijkheid voor moeder en baby.

Daarnaast kan kraamzorg ook helpen in het huishouden. De moeder kan vaak geen huishoudelijke taken uitvoeren en een kraamverzorgende kan hier goed bij helpen. Ze zorgen ervoor dat de huishoudelijke taken uitgevoerd worden, zodat je volledig kunt focussen op het kindje. Het is van belang om zo snel mogelijk een aanvraag te doen, zodat je ook snel kunt worden geholpen. Wil jij weten hoe je dit moet doen? Je kunt het hieronder allemaal lezen!

Aanvragen

Wil jij ook een beroep doen op kraamzorg? Dan is het van belang om een aanvraag te doen op het internet. Er zijn verschillende aanbieders en het is verstandig om een aanbieder in de omgeving te vinden. Deze wordt vaak ook aangewezen door het ziekenhuis, maar je moet wel rekening houden met bijvoorbeeld de kosten. In sommige gevallen worden de kosten vergoed door de verzekeraar, maar dit is niet altijd het geval. Kraamhulp is namelijk altijd afhankelijk van jullie, netto-inkomen en gezinssamenstelling. Hoe lager het netto-inkomen, hoe goedkoper kraamhulp is. Wil je meer informatie over de vergoeding en over de kosten? Dan is het handig om een offerte aan te vragen bij kraamzorg, zodat je meer informatie krijgt over de kosten die eraan verbonden zitten, ideaal toch?

 

Geef een reactie