Weer volop leven met een scootmobiel

Helaas zijn er nog steeds mensen die denken dat het leven zo’n beetje ophoudt als ze minder mobiel zijn. Ze kunnen minder of zelfs nauwelijks nog de deur uit. Ze voelen zich opgesloten in hun eigen huis. Sterker nog: sommigen voelen zich buitengesloten uit de maatschappij. Heel triest, maar vooral ook niet nodig. Want voor een groot deel van hen zijn er alternatieven. Zo biedt de scootmobiel vooral uitkomst voor veel mensen die nauwelijks nog buiten komen.

Minder afhankelijk

Want eigenlijk vindt niemand het fijn om continu te leunen op anderen. Natuurlijk is een beetje hulp welkom. Maar je voelt je enorm bezwaard om steeds weer iemand te vragen. Kan jij voor mij zus of zo. Heb jij maandag tijd om et cetera. Dit soort vervelende vragen aan anderen kan je voor een groot deel voorkomen door een scootmobiel kopen. Simpelweg omdat je lang niet altijd meer iemand nodig hebt om ergens te komen. Met jouw nieuwe scootmobiel word je direct minder afhankelijk en dus meer zelfstandig. Die vrijheid gaat je absoluut goed doen.

Gaan en staan waar je wil

In een scootmobiel ga je geen wereldreis maken. Je gaat er ook niet mee naar Santiago de Compostela. Je rijdt er niet mee van Groningen naar Maastricht of andersom. Maar met een actieradius van de gemiddelde scootmobiel kan je er mee naar de supermarkt en naar de weekmarkt. Je kan er mee op bezoek bij die goeie vriend of vriendin in de buurt. Je kan langs gaan bij familie in hetzelfde dorp of in jouw stad. Je hoeft ze niet meer steeds te vragen of ze bij jou langs willen komen. 

Maak jezelf mobieler

Natuurlijk is het vast even wennen om in zo’n ‘karretje’ te gaan zitten. Je voelt je bekeken. Maar dan valt je ook pas op hoeveel anderen er in een scootmobiel rijden. En na een tijdje vraag je je af: “waarom heb ik niet eerder gekozen voor een scootmobiel kopen?”. Je leven verandert enorm. Je bent weer onder de mensen. Je sociale leven groeit weer. Je hoort er weer helemaal bij.

Geef een reactie