10 dingen voor een succesvolle huwelijksplanning

Het maakt niet uit hoe ontspannen je door het leven gaat: als je partner je ten huwelijk heeft gevraagd, zullen je gevoelens in eerste instantie gek worden, in positieve zin natuurlijk. Wanneer de overstromende vreugde een beetje is bekoeld, komen er veel vragen op. Wat moeten we meteen plannen voor de bruiloft, en wat is nog tijd?

Moeten we onze familieleden en vrienden onmiddellijk of later informeren? Is er een verlovingsfeest? En je hebt nog steeds een chique trouwjurk of een trouwpak nodig en nog veel meer. Maar geen paniek! Neem uw huwelijksplanning langzaam en werk alles stap voor stap door. Welke stappen vraag je jezelf af? We hebben de meest typische processen na de verloving kort voor u samengevat om een ​​eerste oriëntatie te geven voor de start van uw huwelijksplanning. Je bent verloofd, wat nu? Deze lijst met 10 dingen die je moet doen, wordt je in samenwerking met 123Gold aanbevolen.

Zolang de organisatie op de dag van de bruiloft aanwezig is, maakt het niet uit of de planning al maanden aan de gang is, pas een paar dagen voor de bruiloft is begonnen, of dat een weddingplanner uw bruiloft verzorgt. De enige vraag is hoe gemakkelijk het voor u was om daar te komen. Niemand wil immers volledig gestrest door het gangpad wankelen, zodat je na de bruiloft op een ontspannende vakantie gaat in plaats van op huwelijksreis. Met onze 10 tips voor weddingplanning na verloving ben je goed voorbereid op een ontspannen proces.

Maak een gastenlijst – wie moet er naar de bruiloft komen?

De gastenlijst lijkt misschien vrij onbelangrijk kort na de verloving, maar veel hangt af van deze eerste stap voor verdere huwelijksplanning. Want zowel de locatie en de inrichting van het huwelijksfeest als het bijbehorende budget zijn natuurlijk afhankelijk van het aantal gasten. Als je het in kleine kring wilt vieren, kun je theoretisch meer tijd nemen na de verloving. Aan de andere kant, als je een groot feest plant, kan de voorbereiding niet snel genoeg beginnen. Neem de tijd om na te denken over wie je wilt uitnodigen voor de bruiloft en zet alles op schrift. Op basis van deze gastenlijst kan de eigenlijke organisatie echt aan de slag.

Een budget plannen – Wat kan de bruiloft kosten?

Of de ouders van de bruid of bruidegom het huwelijksfeest betalen of dat u uw droomfeest zelf wilt financieren: om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, stelt u het budget tijdig vast. Net zo belangrijk als het beschikbare budget voor de bruiloft zelf, is hoe het is verdeeld in verschillende gebieden. Het zou immers ongunstig zijn als je voor 5.000 euro vuurwerk zou bestellen en alleen water en droog brood aan de gasten zou serveren. Met de volgende tip geef je dergelijke problemen niet eens een kans.

Bepaal de datum – Wanneer wil je precies trouwen?

Als je direct na de verloving naar Las Vegas wilt vliegen en als stel wilt trouwen, hoef je je geen zorgen te maken over de datum van de bruiloft. Voor elk ander moment, ja, want de dag moet immers zo perfect mogelijk zijn. Veel stellen kiezen een datum waarop ze elkaar ontmoetten, wanneer ze hun eerste zoen hadden of wanneer ze voor het eerst samen op vakantie gingen – eigenlijk een van de mooiste keuzes. Veel verloofden kiezen echter ook een heel speciale datum, b.v. B. 2 maart 2023 of een dag met een voorzienbare, zeldzame natuurgebeurtenis. Als de huwelijksdatum van algemeen belang is, moet u zo vroeg mogelijk een afspraak maken bij de burgerlijke stand, omdat de ervaring leert dat de vraag extreem hoog is. Hetzelfde geldt voor ongebruikelijke feestlocaties in bekende kastelen of op populaire locaties.

Bezoek de burgerlijke stand – Wanneer kan de bruiloft worden geregistreerd?

Inschrijving bij de burgerlijke stand kan niet eerder dan zes maanden voor de bruiloft. Zodra de deadline is verstreken, moet u zo snel mogelijk een afspraak maken, anders kunt u deze mogelijk niet krijgen. Koppels staan ​​vaak precies zes maanden tot de dag voor de geplande huwelijksceremonie voordat de burgerlijke stand opengaat, zodat ze als eerste in de rij kunnen staan.

Een locatie kiezen – Waar vier je je bruiloft?

Van het dorp tot de metropool, elke plaats heeft zijn speciale plek, die vaak wordt gebruikt om te trouwen of te vieren. Voor de zekerheid moet je ongeveer een jaar voor de geplande viering informeren en, indien mogelijk, de datum zo snel mogelijk reserveren. Bijzonder populaire locaties voor het huwelijksfeest kunnen veel langer van tevoren volgeboekt zijn. Hoe groter het huwelijksfeest, hoe belangrijker het is om tijdig te reserveren, terwijl kleinere groepen bij twijfel veel sneller een geschikte plek kunnen vinden om het te vieren. Verlovingsfoto’s maken – hoe zet je je verloving in scène? In het digitale tijdperk gebruiken koppels altijd foto’s als ze zich verloven, die ze gebruiken voor een souveniralbum en voor de uitnodigingen voor de bruiloft. Als je iemand kent die van fotografie houdt en een talent heeft voor mooie motieven, kunnen zelfgemaakte verlovingsfoto’s heel chic zijn. Als je het budget hebt, overweeg dan om een ​​professionele fotograaf in te huren. Ondertussen bieden ze naast de bijna verplichte trouwpakketten ook goedkope verlovingsaanbiedingen – een beetje zoeken en vergelijken op internet is zeker de moeite waard en je hebt je fotograaf voor de bruiloft al bij de hand. Onder de term “Engagement Shooting” zijn engagement shootings momenteel erg populair.

Save the date kaarten versturen – hoe informeer je je gasten?

Net zoals u uw bruiloft ruim van tevoren plant, zorgen familie en vrienden ruim van tevoren voor hun vakantiereizen of activiteiten die een beetje voorbereiding vereisen. Dienovereenkomstig is het gebruikelijk geworden voor koppels om save-the-date-kaarten te sturen kort nadat ze zich hebben verloofd. Hiermee kondigt u uw trouwdatum aan, maar hoeft u geen rekening te houden met exacte procedures met aanvullende informatie zoals tijden, locatie of routebeschrijving. Bij het ontwerpen van uw Save the Date kaarten voor de bruiloft kunt u zich zo creatief uitleven als u wilt – van de eenvoudige handgemaakte kaart met een snapshot tot de nobele kaart uit de printer met een ingeplakte of bijgevoegde verlovingsfoto. Vergeet niet de notitie in de Save the Date kaart dat verdere informatie of een uitnodiging zal volgen.

Een outfit kiezen – wat draag je naar de bruiloft?

Bijzondere trouwjurken of bijzondere trouwkleding volgens een bepaald thema zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Als je bedenkt dat normale trouwjurken levertijden kunnen hebben van wel een half jaar of langer, dan kan het bij maatwerkproducten een stuk langer duren. Kies je outfits dus vroeg, zodat er genoeg tijd is voor eventuele aanpassingen. Als je de trouwjurk of het pak van je dromen op internet vindt, worden ook de verzendtijden toegevoegd, wat onvoorspelbaar kan zijn voor internationale bestellingen.

Volledig digitaal – hoe houdt u uw gasten op de hoogte?

Het persoonlijk bezorgen van de uitnodiging voor de bruiloft wordt tot op de dag van vandaag traditioneel gecultiveerd. Als echter details over uw huwelijksfeest veranderen of als u uw familie en vrienden op de hoogte wilt houden na de verloving, kunt u een kleine trouwwebsite maken – met een mooie fotogalerij, enkele video’s, een informatiepagina en een gastenboek waarin je virtuele bezoekers vereeuwigt.

Een weddingplanner inhuren – Hoe houdt u uw gasten op de hoogte?

Hoe meer en groter je wensen voor de bruiloft, hoe complexer de organisatie zal zijn. Als u geen tijd kunt of wilt hebben, kunt u het beste een professional inhuren die naar uw wensen luistert en deze vakkundig omzet. Weddingplanners organiseren het hele jaar door talloze huwelijken en huwelijksfeesten en zijn het ideale aanspreekpunt voor professionele planning.

 

 

Geef een reactie