Aan wie stel je vragen rondom je baan?

Aan wie stel je vragen rondom je baan?

Ben jij na je opleiding direct aan werk gekomen? En deed je dat met het idee die job voor de rest van je werkzame leven te blijven doen? Misschien zelfs wel steeds bij hetzelfde bedrijf? Dat is niet zo verwonderlijk want zo ging het er in vroeger tijden altijd aan toe. Zat je bij een mooi bedrijf met goede werkvoorwaarden dan bleef je daar werken. En waarom ook niet, goed is goed nietwaar?

Tegenwoordig ziet de arbeidsmarkt er heel anders uit. En blijven lang niet alle werknemers hun hele leven bij dezelfde werkgever. Ook zijn er velen die voor zichzelf een business starten. Soms kun je je een beetje verdwaasd voelen; jij zit nog wel op dezelfde plek maar wil je dat ook zo houden? Misschien is er ergens een baan die beter bij jou past of zou je een andere positie bij je huidige werkgever ambieëren.

Is het tijd voor een verandering?

Wellicht voel je je niet voldoende gewaardeerd en zou je meer willen dan wel kunnen dan je momenteel doet. Of neemt je werk voor je gevoel teveel tijd van je leven in beslag en zou je meer tijd willen besteden aan andere zaken zoals je familie. Of wat denk je van werken op afstand zodat je bijvoorbeeld vanaf een plaats ergens anders op de wereld je werk kunt doen.

Dit zijn geen eenvoudige vragen en je kunt er best mee worstelen. De uitkomsten hebben nogal veel impact en je wilt je bestaanszekerheid natuurlijk niet uit het oog verliezen. Maar het is moeilijk om alle eventualiteiten die kunnen voorkomen van te voren allemaal te herkennen. Want het is een nieuw pad die wilt inslaan dus je kent het nog niet.

Zo kan het gebeuren dat mensen heel lang met deze ideeën blijven rondlopen en er niets mee doen om ze tot uitvoering te brengen. Dat is natuurlijk wel jammer want het is het fijnste als je je in je job goed voelt. Dat je je op de juiste plaats weet. Dat geeft een gevoel van voldoening en zelfwaardering. En dat is een heel ander gevoel dan een sluimerend gevoel van onbestemdheid.

Opzoek naar een Loopbaancoach

Wisten deze mensen maar van het bestaan van loopbaancoaching. Loopbaancoaching is een vak. Loopbaancoaches zijn erin gespecialiseerd om mensen te helpen bij hun loopbaanvraagstukken. Zoals bijvoorbeeld de hierboven beschreven vraagstukken. De coaches van Loopbaanpoort zijn heel gemotiveerd om mensen met hun persoonlijke aandacht te coachen. Klinkt dit als een ingewikkeld traject?

Ik kan je geruststellen, dat is het niet. Neem vrijblijvend contact op met Loopbaanpoort en je wordt uitgenodigd voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Tijdens dit gesprek kun je jouw verlangens op tafel leggen en zal de coach jou een stappenplan voorstellen. Ga je met dit plan akkoord dan ga je samen met jouw persoonlijke coach hiermee aan de slag. Slechts een paar maanden later (10-15 uren begeleiding) zul je een brede visie hebben op wat je wilt en kunt en er ook toe in staat zijn deze werkelijkheid te laten worden.

Welkom in je nieuwe toekomst!

Geef een reactie