5 tips om een creatief kraamcadeau te geven

Wanneer er een baby is geboren en je op kraambezoek gaat, wil je natuurlijk niet met lege handen aankomen. We kennen allemaal de standaard kraamcadeaus. Vaak worden er kleertjes of knuffels gegeven. Daar is niks mis mee natuurlijk, maar erg creatief en origineel is het niet. Waarschijnlijk worden de kersverse ouders al bedolven onder kleding en knuffeltjes. Toch zijn er genoeg creatieve en originele kraamcadeaus te bedenken.

Kraamvisiteboek

Een kraamvisiteboek is leuk om te geven en nog leuker om te krijgen. De kraamtijd is vaak een hectische tijd, waardoor alles een beetje langs de nieuwe ouders heen gaat. Door het geven van een kraamvisiteboek kunnen ze alles bijhouden en weten ze precies wie er langs is geweest. Dat is later, als de baby groot is, ook leuk om eens terug te lezen. In een kraamvisiteboek kan de visite ook een wens voor de baby uitspreken. Op die manier heb je een boel herinneringen bij elkaar gebundeld.

Zelf sieraden maken

Baby’s krijgen vaak een armbandje om. Dat is vooral later een leuk aandenken aan de babytijd. Je kan deze armbandjes ook zelf maken of zelf laten graveren. Op die manier maak je het nog een stuk persoonlijker. Wanneer de baby groot is geworden, zal dit hem altijd aan jou doen denken.

Cadeaumandje

In plaats van één cadeautje te kopen, kan je er ook voor kiezen om een mand vol cadeautjes te geven. Op die manier ben je niet beperkt tot het geven van één cadeau, maar kan je verschillende dingen uitkiezen.

Mijlpaalpakket

Een opgroeiende baby bereikt erg veel mijlpalen. Denk bijvoorbeeld aan het eerste lachje, het eerste tandje of de eerste stapjes. Als ouder zijnde wil je dit allemaal onthouden en bijhouden wanneer dit is. Dit allemaal onthouden is niet te doen. Daarom is het leuk om een mijlpalenpakket te krijgen. Op die manier zijn alle stapjes makkelijk bij te houden voor de ouders. Dit is dus erg leuk om later nog eens op terug te kunnen kijken.

Kleding laten bedrukken

Het geven van kleding is niet erg origineel, maar dat wordt het wel wanneer je de kleding laat bedrukken met bijvoorbeeld de naam of een leuk grapje. Doordat je zelf bepaalt wat er op de kleding komt te staan, is de kans klein dat je precies hetzelfde kledingstuk ergens anders tegen komt.

Geef een reactie