Dit zijn de specialismen in de advocatuur

Vroeg of laat belanden we allemaal wel eens in een juridisch conflict. Vaak hebben wij zelf niet voldoende juridische kennis om te weten wat nou de beste oplossing is. Hiervoor schakelen we een advocaat in. Een advocaat zoekt uit wat er wettelijk en juridisch allemaal mogelijk is, om voor jou tot een ultieme oplossing te komen. Om je het beste van dienst te kunnen zijn, is de advocatuur opgesplitst in verschillende specialisaties.

Familierecht

Als advocaat ben je een specialist in familierecht als je veel kennis hebt over alle familiaire zaken. Binnen dit specialisme zijn er nog andere takken van de advocatuur waar je je in kan specialiseren. Voorbeelden zijn een echtscheidingsadvocaat of een erfrechtadvocaat. Voor zaken die daar specifiek mee te maken hebben ga je naar een dergelijke advocaat. Andere zaken die onder het personen- en familierecht vallen zijn alimentatie, voogdij en naamswijzigingen. Omdat de wetgeving omtrent deze familierechten vaak verandert, moet een advocaat met dit specialisme zich regelmatig laten bijscholen.

Letselschade

Letselschade is de schade die je oploopt bij een ongeval. De schadevergoeding die hierbij uitgekeerd wordt, kan fors oplopen. Het is daarom verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen. Deze advocaat weet waar jij recht op hebt en zal zijn best doen om alle schades te claimen waar je recht op hebt. Ook neemt de advocaat in dit geval de communicatie met de verzekeringsinstantie op zich, zodat jij je volledig op het herstel kan focussen.

Arbeidsrecht

Werkgevers en werknemers kunnen nog wel eens onenigheid met elkaar hebben. Bij problemen op de werkvloer schakel je daarom een arbeidsrechtadvocaat in. Binnen deze tak van het recht zijn er ook weer verschillende specialismes te vinden. Zo zijn er ook advocaten die gespecialiseerd zijn in het ontslagrecht. Wanneer je te maken hebt met een ontslag, kan deze advocaat juridisch toetsen of dit ontslag wel terecht is.

Strafrecht

Wanneer je in aanraking komt met politie of justitie, kan je de hulp van een strafrechtadvocaat inschakelen. Bij een overtreding is dit niet per se noodzakelijk, bij een misdrijf kan het wel goed van pas komen. Een strafrechtadvocaat handelt in jouw belang en zal er alles aan doen om jou zo goed mogelijk uit deze zaak te krijgen.

Geef een reactie