Alles wat je moet weten over infographics

Een infographic is een grafische weergave van informatie. Ze worden steeds populairder, omdat ze visueel aantrekkelijk zijn en de boodschap snel duidelijk maken. Maar hoe maak je een goede infographic? En waar moet je op letten als je er één wilt laten maken? In dit blogartikel lees je alles over infographics!

Waarvoor gebruik je een infographic?

In veel gevallen worden infographics ingezet om informatie duidelijk en aantrekkelijk weer te geven. Bijvoorbeeld bij het uitleggen van complexe onderwerpen of bij het tonen van statistieken. Ook kunnen infographics goed dienen als marketingtool. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om de branding van een bedrijf uit te lichten, een product of dienst te promoten of om de lezer iets over het bedrijf te vertellen.

Kan ik zelf een infographic maken?

Als je zelf een infographic wilt maken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om goed te kiezen wat je wilt vertellen in je infographic. Pas dan kun je bepalen wat de juiste indeling is en welke informatie het belangrijkst is. Daarnaast is het handig om een duidelijke structuur aan te houden in je infographic. Denk hierbij aan een titel, onderschriften en afbeeldingen of grafieken. Tot slot is het belangrijk om de grafische vormgeving van je infographic goed uit te laten pakken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van verschillende kleuren, lettertypes en afbeeldingen.

Infographic laten maken

Wil je liever niet zelf een infographic maken, maar deze wel uitstekend vormgeven? Dan kun je een  infographic laten maken door een professioneel infographicbureau inschakelen. Er zijn verschillende bureaus die infographics maken, maar niet allemaal zijn ze even goed. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar het portfolio van het bureau voordat je een keuze maakt.

Een goed infographicbureau zal altijd rekening houden met jouw wensen en de boodschap die je wilt overbrengen. Daarnaast is het belangrijk dat het bureau ervaring heeft met het maken van infographics, zodat je verzekerd bent van een goede kwaliteit.

Geef een reactie