Alles wat je moet weten over trouwen op een buitenlocatie

Wanneer je gaat trouwen, wil je dit natuurlijk op een idyllische plek doen. De dag van de bruiloft moet een van de mooiste dagen van je leven worden, waar je met een goed gevoel op terug kan kijken. Je wil dat alles zo perfect mogelijk geregeld is. Hoe mooi is het dan als dit op een prachtige plek in de natuur kan? Het lijkt het perfecte plaatje, jij in je prachtige witte A-lijn bruidsjurk, midden in het bos of op het strand. Maar mag je zomaar trouwen op elke plek die je maar wil? Wat zijn de regels omtrent buiten trouwen?

Eisen aan locatie

Je mag enkel en alleen trouwen op locaties die door de gemeente zijn aangewezen als trouwlocatie. Doorgaans zijn dit niet de locaties buiten die jij voor ogen hebt. Toch zijn er zeker wel manieren om alsnog buiten te kunnen trouwen. Zo kan de gemeente jouw locatie eenmalig als trouwlocatie benoemen. Op die manier mag het huwelijk wel op die plek voltrokken worden. Als dat niet het geval is, kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld ’s ochtends het wettelijke huwelijk te regelen op het gemeentehuis. Daar worden de handtekeningen gezet met de getuigen. ’s Middags kan dan het ceremonieel huwelijk plaatsvinden op de locatie die jij in gedachte hebt. Zo heb je toch nog je bruiloft op een mooie buitenlocatie.

De tip voor een buitenbruiloft

Een buitenbruiloft is erg mooi, vooral als de locatie sfeervol wordt aangekleed met fakkels, kaarsen, lampjes en bloemen. Toch moet je er rekening mee houden dat het weer in Nederland wisselvallig is, en dat er altijd een bui op de loer kan liggen. Zorg dus dat je altijd een plan B hebt voor als de regen inderdaad los barst. Ook moet je je kleding erop afstemmen. Het is prachtig om te trouwen op een afgelegen locatie in het bos, maar het is misschien niet het meest praktisch om daar hoge hakken bij aan te trekken. Je wil zelf wel heelhuids op je eigen ceremonie aankomen. Op het strand kan je bijvoorbeeld kiezen om op blote voeten te trouwen, of je neemt gewoon een extra paar schoenen mee die je tijdens de boswandeling aantrekt.

Geef een reactie