Aluminium of houten jaloezieën kiezen

Aluminium of houten jaloezieën kiezen?

Jaloezieën zijn een mooie, strakke manier om de zon uit je woning te houden en de privacy te vergoten. Hoewel jaloezieën al lang bestaan, zijn ze onverminderd populair. Ze geven de kamer dan ook een mooie, moderne uitstraling en door de uitgebreide mogelijkheden in kleur en materiaal passen ze in elk interieur. Of je nu kiest voor aluminium jaloezieën of gaat voor houten jaloezieën, ze zullen een sieraad zijn voor je ramen. Als je twijfelt over welke jaloezieën voor jou het beste zijn, dan kunnen wij helpen. We zetten de voordelen van beide materialen op een rij.

Aluminium jaloezieën

De horizontale lamellen van aluminium jaloezieën zijn erg dun. Als je de jaloezieën helemaal optrekt, heb je bovenaan dus maar een smalle balk met jaloezieën, waardoor ze niet voor het raam vallen. Doordat de aluminium jaloezieën geverfd worden, zijn alle gewenste kleuren mogelijk. Daarnaast kun je kiezen voor een glanzende of een matte look. Om de juiste kleur uit te zoeken kun je bij de meeste webshops en winkels kleurstalen krijgen, zodat je de kleuren kun vergelijken met de rest van je interieur. Aluminium jaloezieën zijn vochtbestendig en kunnen dus perfect gebruikt worden in vochtige ruimtes als een badkamer of keuken. Ze zijn makkelijk te onderhouden, een plumeau of vochtige doek voldoet in de meeste gevallen.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën hebben een mooie, natuurlijke uitstraling, die goed past in een rustiek interieur. Houten jaloezieën zijn dikker dan de aluminium variant. Dit zorgt ervoor, dat je een groter pakket aan de bovenkant hebt, als je de jaloezieën helemaal hebt opgetrokken. Maar het zorgt er ook voor, dat de jaloezieën beter zichtbaar zijn, ook als je ze hebt opengedraaid. Houten jaloezieën kunnen geschilderd zijn in verschillende kleuren, maar je kunt ook kiezen voor gebeitste lamellen, zodat de houtkleur nog zichtbaar is. Houten jaloezieën zijn minder geschikt voor vochtige ruimtes.

Geef een reactie