Babyspullen nodig en meer

Je baby doet de eerste paar maanden niets anders, vooral niet als je wilt slapen. ‘Slaap als je baby slaapt’ is een advies dat overal te horen is. Dit is zeker een goede zaak in het kraambed. Maar wanneer het dagelijkse leven terugkeert, realiseer je je plotseling dat je kunt slapen als de baby slaapt, maar dit kind kookt, stofzuigt of doet het niet alleen, dus je moet dit doen als de baby slaapt. En als dat zo is, zou het het goed moeten doen. Daarom raad ik de volgende dingen aan:

Zijbed met matras, hoeslaken en waterdichte onderlaag Samen slapen is niet alleen goed voor je baby, maar ook voor jou. Geloof me, het is onwaarschijnlijk dat het vervelend is als je net in slaap bent gevallen en de babyfoon al weer klinkt. Als het babybed zich direct naast je bed of naast je bed bevindt, hoef je niet eens op te staan ​​en te voorkomen dat een aantal hobbels over de rand van je bed slingert en stoot.
Omdat ik echter borstvoeding gaf en Lotte altijd wakker werd als ik haar weer in haar extra bed wilde leggen, schakelden we snel over op het familiebed. Maar elk gezin moet zelf beslissen.

Slaapzak | Baby’s moeten in een slaapzak slapen, zodat ze altijd een lekkere warme temperatuur hebben en niet kunnen stikken als hun hoofd onder de dekens komt.
Helaas hield Lotti er niet van om slaapzakken te bederven, dus sliep ze direct onder de dekens bij ons. Maar dit wordt eigenlijk niet aanbevolen als je er niet echt zeker van kunt zijn dat je baby niet verdwaalt onder je grote deken. We sliepen echt licht en werden maandenlang wakker, precies toen we in slaap vielen. Op de een of andere manier was het lichaam constant alert.

Babyfoon | Zegen en vloek tegelijkertijd, vooral als je net bent weggeslopen, je boek al hebt opgepakt en dan klinkt het – Aaaargh! Maar het is ook je kleine steun, vooral in het begin. Hoe vaak heb ik mezelf de eerste weken niet afgevraagd of ze nog sliep en of alles goed was. Meestal moest ik mezelf nog live overtuigen en stond weer aan haar bed.
Let bij de babyfoon op de straling die het ding uitzendt. Electrosmog bij baby’s is echt niet cool. Anders zijn de dingen echt beschikbaar in alle versies. Op dat moment besloten we er geen te kiezen met een monitor en een ademend matras omdat we niet helemaal gek wilden worden en meer wilden vertrouwen op ons onderbuikgevoel. Maar dat moet iedereen ook voor zichzelf weten.

Muziekdoos en mobiel | behoren zeker tot de dingen die een aanstaande moeder met veel liefde zal kiezen. Destijds maakte ik onze mobiel zelf van vilt en bestelde een muziekdoosje bij dawanda. Ik kan je alleen maar de tip geven: kies de melodie zorgvuldig, als je niet wilt dat het binnen de kortste keren op je hoofd komt, dan moet je zeker van de melodie houden. Of je krijgt honderden van deze dingen voor de geboorte en je kunt ze altijd vervangen

Wat we niet nodig hadden

Beddengoed, want zoals ik al zei, gebruik dan een slaapzak – dat is veiliger.
Bumpers zien er geweldig uit, maar het risico dat de baby face to face ligt en stikt is gewoon te groot
Hemel, ziet er mooi uit, maar is ook een onwaarschijnlijke stofvanger en meer lastig voor mensen met huisstofallergie, zoals ik.
Zorg moet zijn ?!

Allereerst: zorg heeft uw baby niet echt nodig. Het is niet vies, het zweet niet overvloedig en het ruikt prettiger dan dat het stinkt. Baad je baby dus liever met water en poeder en crèmeer het alleen als het nodig is. De huid van je baby reinigt zichzelf perfect en zelfs als alle verzorgingsproducten zo lekker ruiken, is er niets dat lekkerder ruikt dan de normale geur van je eigen baby.
Soms moet er echter wat zorg worden besteed en heb je nodig:

Commode en commode | Sinds Lotte een peuter is, hebben we onze veranderende strijd uitgevoerd waar ze dat toelaat. Als baby hebben we er echter echt van genoten om onze tijd samen door te brengen aan de commode. Zorg ervoor dat de commode hoog genoeg is voor beide ouders. Helaas vond ik die van ons een beetje te hoog, wat het hele ding al snel ongemakkelijk maakte. Het hoeft hier niet altijd een van de dure meubels te zijn. Destijds kozen we voor een Ikea ladekast en een bijpassende dawanda bevestiging. Nu Lotte groot is, kunnen we nog steeds de ladekast gebruiken, ook al heeft ze de verschoontafel niet meer nodig.

Wat je wel nodig hebt, ook al lijkt het vroeg

Vergeet niet dat je ook wat kleins aan speelgoed voor baby nodig hebt. Het lijkt misschien wat vroeg maar soms zijn babies daar heel vroeg mee.

Geef een reactie