Borduren in Nederland: workshops en evenementen voor ondernemers!

Borduren is een kunst die al eeuwenlang wordt beoefend. Vandaag de dag heeft het een opleving gekend dankzij de opkomst van de DIY (Do It Yourself) cultuur en de terugkeer naar ambachtelijke vaardigheden. Er zijn tal van workshops en evenementen in heel Nederland waar ondernemers hun borduurkunsten kunnen ontwikkelen en hun vaardigheden kunnen perfectioneren. In deze blog van hebben we enkele van de beste workshops en evenementen voor jou op een rijtje gezet. Laat je inspireren om zelf aan de slag te gaan! Meer te weten komen over borduren? Kijk dan op borduurblad.nl!

1. Craft in Company, Utrecht:

Als je op zoek bent naar een middag vol ontspanning en creativiteit, dan is Craft in Company in Utrecht de plek voor jou. Hier kun je terecht voor verschillende borduurworkshops, zowel voor beginners als gevorderden. Tijdens de workshop leer je de basis van borduren en maak je je eigen unieke borduurwerk. De workshop duurt ongeveer 2 tot 3 uur en je kunt kiezen uit een breed scala aan projecten, van traditionele borduurwerk tot moderne ontwerpen.

2. Handwerkstudio, Amsterdam:

In de Handwerkstudio in Amsterdam kun je een cursus borduren volgen. Gedurende 6 lessen krijg je een diepgaande introductie in diverse borduurtechnieken, waaronder Freestyle borduren, maar ook applicatie en quilten. De cursus is ideaal voor beginners en biedt een solide basis voor iedereen die zich verder wil verdiepen in borduren.

3. Het Borduurboek van Kristel Droog-Dekker:

Het Borduurboek is een zeer toegankelijk boek voor iedereen die zich wil verdiepen in de kunst van het borduren. Kristel Droog-Dekker, borduurgoeroe en auteur van het boek, brengt een reeks van borduurprojecten die zowel leerzaam en leuk zijn. Je leert hoe je met verschillende garens om moet gaan en krijgt stap voor stap uitleg over verschillende borduurtechnieken.

4. Creative Life, Utrecht:

Als je houdt van borduren en op zoek bent naar inspiratie en nieuwe ideeën, dan is Creative Life in Utrecht zeker een evenement voor jou! Hier kun je veel creatieve ideeën opdoen en workshops volgen van diverse Nederlandse ontwerpers. Het evenement biedt een breed scala aan activiteiten, waaronder borduurworkshops, maar ook DIY-projecten en design-producten. Bovendien is Creative Life een ideale plek om te netwerken en nieuwe contacten te leggen.

5. Het Wolhuis, Rijssen:

Het Wolhuis in Rijssen is dé plek om te leren hoe je traditionele technieken kunt gebruiken om eigentijdse kunstwerken te creëren. Hier kunt u terecht voor verschillende borduurcursussen, waaronder de EC Borduren, waarbij u de basisvaardigheden leert of de Vijftiendaagse Borduurcursus waarbij de technieken worden uitgebreid en ook experimenteel aan te werk gegaan zal worden.

Geef een reactie