Bronzen beelden weerstaan de tand des tijds

Sinds men er achter kwam dat het mengen van tin met koper een sterk maar bewerkbaar metaal opleverde, zijn bronzen beelden een feit. Dit moment markeert het begin van de bronstijd en een periode waarin brons een zeer belangrijke rol speelde in de samenleving. Niet alleen werd het omgetoverd in beelden, maar ook wapens en gebruiksvoorwerpen leenden zich perfect voor dit materiaal. Steen behoorde tot het verleden en brons had te toekomst. Deze belangrijke uitvinding maakt ook vandaag de dag nog indruk en eigenlijk zijn we nooit gestopt met het maken van bronzen beelden.

Bronzen beelden zijn sterk

Eén van de redenen waarom deze ontwikkeling zo belangrijk was, is omdat brons een metaal was dat sterker was dan tin en koper. Het is niet gevoelig voor corrosie en gaat erg lang mee. Voorwerpen die sterk moesten zijn, zoals wapens, schalen en bronzen beelden, konden nu ook versierd worden. Brons was dan wel sterk, maar ook erg handelbaar en in de bronstijd werden dan ook de meest schitterende voorwerpen gemaakt. En omdat brons zo sterk is, kun je deze nu nog steeds zien in musea en collecties.

Bekende beelden om te bewonderen

Deze kenmerken van brons hebben ons een groot aantal schitterende bronzen beelden opgeleverd. Het meest bekende bronzen beeld is misschien wel het Vrijheidsbeeld. Deze was niet altijd groen, maar had eens een gouden glanzende gloed en was waarschijnlijk erg indrukwekkend. De Denker van Rodin is ook gemaakt van brons, zowel als de Zeemeermin in Kopenhagen en Manneke Pis in Brussel. Op menig plein in steden en dorpen is er een bronzen beeld te vinden van een belangrijk persoon uit de geschiedenis. Aan deze beelden zie je hoe goed brons de tand des tijds kan weerstaan en ook hoe we nu nog steeds genieten van dit materiaal.

Een bronzen beeld als geschenk

Ook vandaag nog worden er bronzen beelden gemaakt. Het nieuwe standbeeld van Johan Cruijff bij het Barcelona stadium is van brons en ontworpen door Nederlandse kunstenares Corry Ammerlaan. Het is een perfect geschenk als je iemand of een gebeurtenis wilt vereeuwigen. Er zijn moderne en klassieke bronzen beelden, je kunt een beeld in opdracht laten maken of een beeldentuin bezoeken, hier rondstruinen en een mooi beeld uitkiezen. Door dit cadeau te geven zorg je ervoor dat jij en de gebeurtenis omtrent het cadeau voor generaties lang kunnen worden gevierd en herinnerd. Zoals je ziet aan het Vrijheidsbeeld en de Zeemeermin, deze zijn niet van hun plek te krijgen en zullen nog jaren lang aanschouwd worden door toeristen, voorbijgangers en bewonderaars.

Geef een persoonlijk en tijdloos cadeau

Het zal lastig zijn om uit alle bronzen beelden die je in je zoektocht naar het perfecte cadeau tegenkomt een keuze te maken. Maar als je het ziet, dan weet je het ook. Neem daarom de tijd om galerieën en tuinen te bezoeken en maak je keuze niet te snel. Bij Artihove kunnen ze je hier advies over geven.  Bronzen beelden zijn tijdloos als je er de juiste boodschap mee weet over te brengen. Het is een persoonlijk geschenk dat niet vergaat.

Geef een reactie