De beste oorbellen voor je gezichtsvorm

Er zijn zoveel oorbellen op de markt deze dagen dat het moeilijk kan zijn om te beslissen welke te kopen. Als je op zoek bent naar een nieuw paar oorbellen, maar niet weet waar je moet beginnen, lees dan vooral verder! In deze blogpost praten we over de beste oorbellen voor jouw gezichtsvorm. Daarmee zet je makkelijk de eerste stap naar het kiezen van de perfecte oorbellen voor jou. Dus lees verder en ontdek meer!

Een korte geschiedenis van oorbellen

Voor we beginnen met de keuzegids, laten we even kijken naar de geschiedenis van de oorbellen. Oorbellen bestaan al eeuwen en werden gedragen door zowel mannen als vrouwen in vele culturen. In sommige culturen werden oorbellen gezien als een teken van status of rijkdom, terwijl ze in andere gewoon werden beschouwd als mooie ornamenten.

Oorbellen werden voor het eerst populair in de westerse cultuur in de late 18e eeuw, toen het mode was voor rijke jonge vrouwen om ze te dragen. Het was echter niet tot de 20e eeuw dat oorbellen echt mainstream werden. Vandaag de dag worden oorbellen gedragen door mensen van alle leeftijden en geslachten over de hele wereld.

De beste oorbellen voor jouw gezichtsvorm

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende oorbel stijlen om te kiezen. Hoe weet je welke oorbellen bij jou passen? Het antwoord ligt in je gezichtsvorm. Hier is een snelle gids om je te helpen de beste oorbellen voor jouw gezicht te kiezen:

  • Als je een rond gezicht hebt, zoek dan naar oorbellen die lang en slank zijn. Vermijd dikke oorbellen die je gezicht breder doen lijken.
  • Als je een ovaal gezicht hebt, kun je vrijwel elk type oorbel dragen! Maar als je je gelaatstrekken wilt benadrukken, ga dan voor oorbellen die iets langer zijn dan ze breed zijn.
  • Als je een vierkant gezicht hebt, probeer dan bungelende oorbellen of hoepels te dragen. Deze helpen de hoeken van je kaaklijn te verzachten. Vermijd kleine knopjes, want  kunnen ze je gezicht nog vierkanter doen lijken.
  • Als je een hartvormig gezicht hebt, kies dan oorbellen die aan de onderkant breder zijn. Dit helpt je smalle kin in evenwicht te brengen. Bungelende oorbellen zijn ook een goede keuze voor hartvormige gezichten.
  • Als je een lang gezicht hebt, ga dan voor oorbellen die kort en breed zijn. Vermijd oorbellen die te lang zijn, omdat ze alleen maar de lengte van je gezicht benadrukken.

We hopen dat deze gids behulpzaam is geweest bij het kiezen van de juiste oorbellen voor jouw gezichtsvorm! Vergeet niet dat er geen regels zijn als het gaat om mode – uiteindelijk moet je oorbellen kiezen waardoor je je zelfverzekerd en comfortabel voelt. Dus experimenteer met verschillende stijlen en vind wat werkt voor jou, bedankt voor het lezen!

Geef een reactie