Pimp jouw vakantiehuisje!

Het is weer zomer. Tijd voor zon, zee en strand. Maar als het seizoen is afgelopen laat je je huisje altijd een jaar staan. Om ervoor te zorgen dat het ook in het laagseizoen aantrekkelijk blijft kun je je huisje pimpen. Wanneer je je in een rustige en schone omgeving bevindt, verlaag je je stress. Een weekendje weg op zijn tijd kan natuurlijk geen kwaad. Tijd voor een makeover, om zo meer uit jouw vakantiehuisje te halen. 

Exterieur

Natuurlijk kan je het laten bij het aanpakken van het interieur, maar de eerste indruk telt. Wanneer jij na een lange week werken komt aanrijden en jouw oude huisje ziet staan, geeft dat toch een ander gevoel. Lekker opknappen dus. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met nieuwe kozijnen kopen. Een verandering die zorgt voor een compleet ander gezicht, een nieuw kleurtje bijvoorbeeld. Lekker kunststof kozijnen bestellen, want dat geeft minder onderhoud. Geen verweerde, afgebladderde verflagen meer. Ook kun je de voordeur een nieuw kleurtje geven, de buitenmuren even moddervrij maken en de ramen lappen. Hang eventueel een solar lampje op bij de voordeur.

Interieur

Ook binnenin het huisje kun je je handen uit de mouwen steken. Heb je bijvoorbeeld al lange tijd niks aan de muren gedaan? Dan is dit je kans. Een nieuw likje verf of behang. Vind je een behang kiezen spannend? Dan is een wandbord misschien iets voor jou. De muur verf je in een gewenste kleur en daartegen zet je een grote houten plaat. Die plaat kun je behangen en elke keer een ander printje geven. Je kunt het zien als een groot flexibel schilderij. Zo zit je niet vast aan je behangkeuze. Je kunt de voor- en achterkant behangen en de plaat op ieder gewenst moment omdraaien. Wanneer alle muren er weer netjes uitzien, kun je ook even de plinten langsgaan. Je wilt niet dat die het resultaat van de net geverfde muren omlaag halen. Misschien zijn die ook aan een likje verf toe. Anders is een schoonmaakbeurt altijd gepast.

Accessoires

Nou zijn het aanpakken van de buitenkant en het schilderen van de binnenmuren grote en drastische veranderingen. Gelukkig kan het ook een stuk kleinschaliger. Haal bijvoorbeeld eens nieuwe kussenhoezen in huis en misschien bijpassende gordijntjes. Wanneer je een kleurenpalet aanhoudt, zorg je voor rust. Haal afleidingen weg en zorg voor werkende opbergsystemen. Een kaarsje op tafel is gezellig, maar te veel tierelantijntjes zijn storend en bovendien onhandig wanneer je veel gebruik maakt van het tafelblad. Ook kunnen de afstandsbediening en de tv gidsen prima in een mandje onder de salontafel. Dit zorgt voor een rustiger geheel, omdat je ogen minder plekken krijgen om naar te kijken. Een opruimdagje zorgt voor een wereld van verschil.

 

Geef een reactie