De bucket hat in 2023

De bucket hat, ook wel bekend als de “fisherman’s hat” of “crusher hat”, is een soort hoed die al jaren populair is onder zowel mannen als vrouwen. Deze hoed heeft een brede rand en een ronde vorm, en biedt bescherming tegen de zon en ander weer.

Geschiedenis van de bucket hat


De geschiedenis van de bucket hat gaat terug naar de jaren ’40, toen ze werden gedragen door boeren en vissers die werkten in de zon. Deze hoed bood hun bescherming tegen de zon en de regen, en was gemakkelijk op te bergen als ze hem niet nodig hadden. In de jaren ’70 en ’80 raakten de bucket hats in de mode, toen ze werden gedragen door beroemdheden zoals Harrison Ford en Sean Connery.

Design bucket hat


Een van de redenen waarom bucket hats zo populair zijn, is dat ze zo veelzijdig zijn. Ze kunnen worden gedragen bij allerlei soorten kleding, van casual tot elegant. Ook zijn er veel opties beschikbaar als het gaat om kleur, patroon en materiaal. Van neutrale varianten tot opvallende logo’s, en van stof tot riet, er is altijd wel een bucket hat die jij mooi vindt. Naast deze kleuren en materialen zijn de omkeerbare bucket hats ook bezig aan een flinke opmars. Deze hoedjes zijn zoals het woord al aangeeft aan twee kanten te dragen. Zo koop je niet één bucket hat, maar twee voor de prijs van één!

Bucket hats als bescherming


Bucket hats zijn ook een geweldige optie voor degenen die zich zorgen maken over de zon. Het materiaal van de bucket hat helpt biedt bescherming tegen UV-stralen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over huidbeschadiging. Bovendien zijn ze gemakkelijk in je tas of jas te stoppen als je ze niet draagt.

Met al deze voordelen is het niet verwonderlijk dat de bucket hat al jaren een populaire keuze is onder zowel mannen als vrouwen. Of je nu gaat voor een basic zwarte versie of een opvallende print, een bucket hat is een stijlvolle en praktische manier om je hoofd te beschermen tegen de zon. Wij denken dat de bucket hat ook in 2023 in de mode blijft. Wij zien dit prachtige item überhaupt niet meer verdwijnen uit het straatbeeld. 

Geef een reactie