Luxueus vertoeven met hotel chique!

Tot rust komen na een lange werkdag, uitbrakken na een avond stappen of heerlijk uitslapen op de zondagochtend. Waar kan dit beter dan in zo’n heerlijk luxueus hotel bed? Helaas, kunnen de meesten van ons niet altijd vertoeven in een hotel, maar we kunnen wel allemaal een slaapkamer hotel chique inrichten. Met een paar handige tips, waan je je thuis ook in complete luxe. Laat die roomservice maar komen!

Heerlijk in weelde baden

Wil je luxe? Laat je dan omringen door luxueuze materialen. En wat is er nu luxer dan marmer? En nu snappen wij ook dat marmer echt niet voor iedereen mogelijk is, maar ook andere soorten natuursteen zullen een goede toevoeging zijn voor je interieur. Hiernaast, zie je ook veel natuurlijke materialen als linnen, hout en (faux) leer in een hotel chique interieur. Door middel van behang kun je met deze materialen wat structuur toevoegen aan de slaapkamer. Creëer een organisch gevoel met zeegras of duurzaam linnen behang of creëer een interessant contrast met een beton look.

Naast luxe, draait het bij hotel chique ook om comfort. Gebruik dus ook wat zachte, aaibare stoffen als teddy en velours om nog meer warmte toe te voegen. Het maakt niet uit wat je kiest, zolang er maar een goede mix van materialen in je interieur zit. En dit geldt natuurlijk ook voor je kleurgebruik.

Zo kun je naast dat je het beste kunt kiezen voor warme kleuren, qua kleuren nog alle kanten op, waardoor elk hotel chique interieur er ook weer anders uitziet. Denk aan aubergine, okergeel, roze of de petrol kleur. Er is toch wel één kleur die sowieso niet mag ontbreken en dat is goud. Te heftig voor op de muur of een meubelstuk? Laat het dan subtiel terugkomen in accessoires of de afwerking.

Toch, kun je in de slaapkamer het beste gaan voor rustige kleuren met een koele ondertoon, aangezien koele tinten kalmerend werken. Bang dat het warme uitstraling beïnvloed? Kies dan voor een neutrale tint als grijs, beige of taupe. Tenslotte, kun je door het gebruiken van sfeervolle verlichting met een zachte, gele tint een lekkere warmte in je interieur creëren.

Geef een reactie