De hipste interieurtrends

Elk jaar zijn er nieuwe trends. Dat betekent tijd voor verandering. Ontwerpers van over de hele wereld delen hun vernieuwende ideeën. Steeds volgt er weer een nieuwe collectie meubels. Wij zetten de hipste interieurtrends voor je op een rij. De coolste meubels kopen, doe je aan de hand van deze tips.

1. Haal de natuur naar binnen

De voorgaande jaren was strak en modern het motto. Dat verandert behoorlijk. We willen weer dichterbij de natuur leven. Dat zie je terug in onze huizen. We halen de natuur naar binnen! Niet alleen door het gebruik van natuurlijke materialen… Een binnentuin is het helemaal! Ruimte voor rust voor het hele gezin. Planten zorgen als vanzelf voor ontspanning.

2. Trendy meubels kopen

Natuurlijk is het ook tijd voor een nieuwe collectie meubels. Geef je woning een boost met iets nieuws. Kies voor trendy meubels. Etnische motieven zijn bijvoorbeeld helemaal hot. Zo geef je je huis een Oosters of Amerikaans tintje. Qua materialen zie je veel hout. Ook andere natuurlijke materialen, zoals riet, zijn hip.

3. Jouw comfort staat voorop

Waar het voorheen vooral om functionaliteit draaide, komt comfort nu voorop te staan. Alles bij de hand en genieten van het leven. Handig tv meubels zijn daar een voorbeeld van. Maar ook een echte relaxbank met chaise longue laat dit zien. En ga je kijken naar de stoffen van de bank, verbaas je dan niet als je fluweel tegenkomt. Echt lekker zacht!

4. Nieuwe collectie meubels in trendy kleuren

De nieuwste kleurentrend is lichtblauw. Een kleur die jouw huis nog ruimer zal maken. Deze trend past ook weer bij de natuurtrend. Ook grijs is een mooie kleur voor je woning. Deze neutrale tint laat zich overal mee combineren. Makkelijk! Ga je voor gedurfd, dan is roze jouw nieuwe kleur. Vooral oudroze is geliefd voor het interieur. En wie van diepe kleuren houdt, gaat natuurlijk voor paars. Deze volle kleur laat zich makkelijk combineren met pasteltinten.

5. Vergeet de muren niet

Denk aan de muren wanneer je je huis anders gaat inrichten. Deze zijn beslist belangrijk! Behang is weer helemaal in. Er is dan ook behang in allerlei soorten en maten te verkrijgen. De patroontjes passen helemaal bij deze tijd. Een echte trend is behang met plantpatronen. Zo lijkt de hal bijvoorbeeld ineens wel een echte binnentuin. Ga je de muren verven, kies dan voor een van de nieuwe kleurentrends. Laat je persoonlijke smaak maar zien!

6. Accessoires maken je woning af

Soms is de trend juist gebaseerd op minimalisme. Dat is de laatste jaren wel anders. Hoe meer accessoires, hoe hipper het wordt. Kussens zijn dan een absolute favoriet. Die zorgen dan ook voor veel comfort. Maar ook schilderijtjes aan de muur mogen niet ontbreken. Hoe meer je aan de muur hangt, hoe sterker het effect. Dat mag kunst zijn, maar foto’s of persoonlijke dingen zijn een tijdloze keuze. Een mix van glamour en natuur, dat typeert het interieur van vandaag de dag!

Geef een reactie