De meest belangrijke dingen die je moet weten over Ethereum

Ethereum is een cryptocurrency waar niet iedereen mee bekend is. Toch is ethereum een grote jonge in de cryptomarkt met interessante normen en waarden. Lees in dit artikel de belangrijkste dingen die je moet weten over ethereum om een investering te overwegen. 

Wat is Ethereum? 

Ethereum staat ook wel bekend als Ether. Ethereum is niet alleen een digitale valuta zoals de meeste het kennen. Ethereum is een transactiesysteem waar men zijn eigen applicaties op kan laten maken. Zo ondersteunen zij de betaal technologieën en dat is een grote uniquselling point van Ethereum. Zo kunnen banken hun eigen applicaties ontwikkelen op dit platvorm en een systeem op maat maken voor hun wensen en dit is uiteraard enorm handig. De programmeertaal die Ethereum gebruikt is Solidity en deze taal is gemakkelijk te leren en is gebaseerd op contract-oriented tuning programmeertaal. Wat dit doet, in Jip en Janneke taal, is dat het transacties veel goedkoper maakt en misschien nog wel belangrijker veel sneller. 

Hoe doet Ethereum het dan op de cryptomarkt? 

Ethereum is in 2017 erg hard gestegen in waarde en staat al een langere tijd op de tweede plek van beste cryptocurrency. Er zijn duizenden soorten coins, maar Ethereum weet zich goed te onderscheiden van de rest. Omdat zijn een open source zijn, betekend het dat iedereen erop kan programmeren en zijn eigen applicaties naar wens kan maken. Dit is uniek en dat is ook de reden dat zij het zo goed doen. Als je kijkt naar de Ethereum koers zie je ook dat ze steeds meer groeien. Dit komt omdat steeds meer bedrijven het nut van het Ethereum platvorm inzien en Ethereum kopen.  

Particulier investeren in Ethereum 

Dat veel bedrijven investeren in Ethereum wil niet zeggen dat je als particulier hier niet in kunt investeren. Ethereum is voor iedereen, en kan dus ook gekocht worden door iedereen. Het is een interessante cryptocurrency waar je veel van kunt leren en wellicht ook nog geld aan kunt verdienen als je het goed doet. Er is veel nieuws over Ethereum beschikbaar met een grote community erachter. Zo ben je altijd up-to-date over wat er allemaal gebeurt rondom deze crypto.  

Geef een reactie