De nieuwste schoenentrend is hier! Niet welke je verwacht

De nieuwste schoenentrend is een beetje een vreemde. Je zou verwachten dat dit vooral om stijl of kleur zou gaan. Niets is echter minder waar. De nieuwste schoenentrend is hier en het gaat vooral om de functionaliteit en het lekker zitten van de schoen. Wandelen is namelijk weer helemaal terug van weggeweest, logischerwijs maak je een wandeling leuker en lekkerder met een goed zittende schoen. Daarom zijn comfortschoenen helemaal terug van weggeweest. Leuke stappers die ook nog eens lekker zitten. Doordat ze zo lang zijn weggeweest kunnen veel mensen echter wel een opfriscursus gebruiken. Want hoe kies je nu de juiste comfortschoen uit. Het uitzoeken ervan is namelijk iets lastiger. In deze blog leg ik je uit welke keuzes je hebt met betrekking tot comfortschoenen hoe je de juiste comfortschoenen uitzoekt.

Welke merken comfortschoenen zijn er allemaal

Door de populariteit van comfortschoenen komen er natuurlijk ook weer steeds meer merken op de markt. Iedere week komen er weer gloednieuwe merken bij, maar welk merk is nu goed? Gelukkig is dat antwoord niet zo gemakkelijk en vind je het antwoord dichtbij huis. De beste schoenenmakers in wijdteschoenen vind je namelijk gewoon in Nederland. Denk hierbij aan Gijs schoenen, Durea of Xsensible. Stuk voor stuk Nederlandse merken met een rijke historie in de schoenenwereld. Dat maakt best wel indruk natuurlijk. Let vooral op het gebruik van materiaal bij comfortschoenen. Goede comfortschoenen moeten om hun super goed passende maat te kunnen behouden namelijk van stevig leer zijn. Wanneer dit niet het geval is heb je er niet zoveel aan. Kies dus voor een stevige en stugge leersoort.

Hoe bepaal je de wijdtemaat van je voet

Comfortschoenen zijn uniek doordat ze naast een lengtemaat ook een wijdtemaat hebben. Deze wijdtemaat bepaalt de wijdte van de schoen bij de bal van je voet. Wijdtematen zijn er in 5 breedtes die uit worden gedrukt met een letter. Zo is E smal en K extra breed. De wijdtemaat van je voet bepaal je door een meetlint over de bal van je voet te leggen. Een gemiddelde breedte van een voet is ongeveer 21 cm. Zit je hier onder kies dan voor E zit je hier een paar centimeter boven kies dan voor K. Zo heb je altijd een goed passende schoen.

Succes

Ik wens je veel succes bij het uitzoeken van een comfortschoen en hoop dat je een mooie schoen kunt vinden. Een comfortschoen zit pas echt lekker wanneer deze ook helemaal goed past. Kijk dus goed naar de breedte van je voet wanneer je een comfortschoen koopt. Succes!

Geef een reactie