De velvet interieurtrend gaat 2019 veroveren

Velvet, de stof die we vaak terug gaan zien in 2019 en wij snappen waarom! Velvet is een heerlijk zachte stof die ook nog eens boost aan je interieur geeft.  In dit artikel geven we je meer uitleg over de velvet trend!

Wat is velvet?

Wanneer we over de velvet trend spreken, hebben we het over het toepassen van fluwelen, velours en velvet stoffen. In 2018 zagen we deze stoffen al op catwalks maar in 2019 maakt velvet zijn echte opmars in de interieurwereld.

Op de VT woon&design beurs was de stof niet meer te missen: overal waar je keek zag je de stof voorbij komen.

Velvet kleurtinten

Velvet is interessant als toepassing in kant en klare gordijnen. Het vergt een beetje lef maar met gordijnen kun je gemakkelijk kleuren in je interieur opnemen en de sfeer van je interieur boosten. Velvet wordt vaak gebruikt in combinatie met kleuren als donkergroen, donkerblauw of pasteltinten als mintgroen en koraalblauw. Kleuren als donkergroen en donkerblauw zorgen voor een gesloten maar gezellige sfeer waar de pasteltinten juist een verfrissing van je interieur zijn.

Houd hierbij wel rekening met de kleurafstemming van de rest van je interieur. Kies bij voorkeur voor eenheid en rust maar laat er één gekozen kleur bovenuit springen. De kleur van 2019 die Flexa onlangs bekend heeft gemaakt, ‘Spiced Honey’ is hier een goede mogelijkheid voor. Een warme amberkleurige tint die goed te combineren is met roze, bruine en witte tinten.

Hoe pas ik velvet toe in mijn eigen interieur?

Je woonkamer inrichten met de velvetstof kan in het begin wat overweldigend zijn. Waar begin je en waar kan ik de stof verwerken? Onze tip is om klein te starten en goed na te denken over waar velvet goed tot zijn recht kan komen. Wij helpen je vast een handje! Accessoires als kussentjes en dekentjes of meubilair als banken en stoelen zijn goed te bekleden met de zachte stof. Wil je voor een verassend effect zorgen? Ga dan voor velours gordijnen.

Durf jij op andere manieren velvet in je interieur te verwerken? Wij zijn benieuwd!

Geef een reactie