Doe deze oefeningen voor gespierdere billen

Tegenwoordig gaan enorm veel meiden naar de sportschool voor vollere en grotere billen. Dit vergt veel discipline en vele uurtjes training, maar zal het uiteindelijk allemaal waard zijn. Tenminste, als je weet hoe je dit zo efficiënt mogelijk doet. Door met de juiste oefeningen je billen te trainen kun jij ook grotere en sterke billen krijgen. Onze favoriete oefeningen vind je hier beneden.

De hip thrust

Deze oefening staat bekend als dé oefening voor je billen. Je billen zijn namelijk de meest belangrijke spiergroep die je traint met deze oefening. Tijdens deze oefening dien je de billen met name in het bovenste gedeelte flink aan te spannen. Je knijpt ze als het ware samen, waardoor je zoveel mogelijk van de spiervezels activeert. Door dit structureel toe te passen in je trainingen, zul je merken dat je billen langzaamaan groter en sterker gaan worden.

Squatten voor je billen

De normale back squat is ook zeer effectief voor grote en sterke billen. Waar deze met name ook de bovenbenen trainen, mogen squats toch echt niet ontbreken bij je billen oefeningen. Je dient namelijk ook enorm veel inspanning te leveren vanuit je bilspieren. De squat zorgt er ook nog voor dat je een sterkere rug krijgt, waardoor je praktisch je gehele lichaam traint met deze oefening. Onmisbaar in je trainingsschema dus.

Romanian deadlifts

Deze oefening is een variant op de reguliere deadlift, maar legt meer focus op de billen en hamstrings. Je traint er tevens je rug en grip mee. Tijdens deze oefening merk je vanzelf dat je billen flink aangespoord worden om te groeien. Je dient ze namelijk stevig aan te spannen bij de laatste beweging van de oefening. Zodra je dit doet, gaan je bilspieren vanzelf flink verzuren. Dit zal in het begin een beetje wennen zijn, maar vanzelf zul je dit waarschijnlijk een prettig gevoel gaan vinden. Het betekent immers dat je je billen flink aan het trainen bent.

Grotere billen zonder te trainen?

Het doen van billen oefeningen zorgt er uiteindelijk voor dat je grotere billen krijgt, maar kan dit ook zonder het doen van oefeningen. In theorie wel, want veel vrouwen slaan vet op rondom de billen. Dit valt echter niet te controleren natuurlijk. Je kunt dus niet bepalen dat je meer vetmassa op je billen wilt hebben. Om deze reden is het eigenlijk alleen maar mogelijk om grotere billen te krijgen als je er oefeningen voor gaat doen.

Daarnaast is het doen van oefeningen voor je billen met lichaamsgewicht doorgaans ook onvoldoende. De spieren hebben meer weerstand nodig, zoals dat van een barbell met gewichten. Als je de mogelijkheid hebt, kies er dan altijd voor om met gewichten te trainen. Je billen zullen je dankbaar zijn.