Tips om apparaten te onderhouden

Als een elektromonteur ergens langsgaat om bijvoorbeeld draden of apparaten te isoleren en labelen, heeft hij hiervoor allerlei kleuren pvc tape bij zich. PVC staat voor polyvinylchloride, een materiaal dat wordt gebruikt voor de bedrukking van deze tape soort. Dit materiaal hecht zich namelijk goed aan de bedrukking. Echter is de kleur of print soms wel iets matter van kleur, maar dit komt omdat deze erg elastisch is en daardoor soepel van de rol af te halen is. Dit maakt PVC tape ook ideaal op de bedrijfsvloer. Zo zie je in grote bedrijfshallen vaak strepen op de vloer, hier zit een bepaald antislip materiaal in wat ideaal is als er veel overheen gelopen wordt.

3M

Een merk dat in veel huishoudens terug te vinden is zonder dat de mensen het kennen, is 3M. Ze zijn onder andere bekend van de kleine gele plakbriefjes die we overal gebruiken om dingen te onthouden, de post-its. Maar daarnaast maken ze ook 3M tape. De verschillende kwaliteiten van deze tape zorgen ervoor dat dit in de bedrijfscultuur een ideaal materiaal is voor bijvoorbeeld het vorm stanzen. Dit heeft te maken met de verbindingen die gevormd kunnen worden door de combinatie van lijmsoorten.

3M is een bedrijf dat zich niet simpelweg alleen met tape bezighoudt, maar ze zijn al meer dan 100 jaar bezig met het alsmaar verbeteren van hun technologie. Ze zijn niet van plan hier binnenkort mee te stoppen. Het bedrijf maakt jaarlijks meer dan 30 miljard dollar omzet en is niet meer weg te denken in bijvoorbeeld de medische industrie.

Waarom tape?

Op de werkvloer is het maken van een verbinding niet altijd mogelijk of gewenst door te schroeven, lassen of nieten. Het nadeel van deze materialen is dat het een zichtbare verbinding is waarbij het oppervlakte niet in de originele staat blijft. Bij het gebruik van een industriële tape, kan er een sterke verbinding gemaakt wordt die het gewicht evenredig verdeeld over het oppervlakte. Doordat deze verbindingen bijna onzichtbaar gemaakt kunnen worden, is het ook esthetisch gewenst. Geïnteresseerd in het milieu en duurzaamheid? Het werken met tape is een stuk duurzamer dan andere materialen, dit komt omdat ze specifiek afgestemd worden op de situatie. Hierom hoeft er niet veel materiaal weggegooid te worden en wordt er alleen gebruikt wat er nodig is.

Tape voor bescherming

Wanneer je niet op zoek bent naar een materiaal voor het verbinden van oppervlaktes, maar juist het beschermen hiervan, kan tape nog steeds een oplossing bieden. Bijvoorbeeld om bij het transporteren van goederen ervoor te zorgen dat het product beschermt is tegen schade. Zo zijn er speciale folies afhankelijk van het oppervlakte en materiaal waarbij het gebruikt gaat worden. Zo zijn er specifieke beschermfolies voor elektronische apparatuur, maar ook voor grafische objecten of kozijnen. Welke situatie er ook is, er is een oplossing te vinden. Wanneer het oppervlakte van tevoren schoon is, kan de folie achteraf eenvoudig weer verwijderd worden. Op deze manier blijft het object zoals gewenst en blijft het tegelijkertijd beschermd voor het vervoeren hiervan, zonder dat er een hoop verpakkingsmateriaal vereist is. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Geef een reactie