E-bike kopen voor het gezin

E-bike kopen voor het gezin

De e-bike wordt steeds bekender, voor jong en oud en dus voor het hele gezin. Dit is natuurlijk niet voor niets zo. Een elektrische fiets heeft namelijk veel verschillende voordelen die een normale fiets, scooter of auto niet heeft. Het fietsen op een e-bike is hetzelfde als fietsen op een normale fiets. Het enige verschil is dat je ondersteuning krijgt en daardoor sneller, zonder moeite op je bestemming aan kan komen. Omdat een e-bike niet sneller dan 25 km per uur aan trapondersteuning geeft, zit er dus ook geen leeftijdsgrens aan.

Speciale maten

Zoals je bij normale fietsen een speciale dames, heren en kinder fiets hebt, is dit ook het geval bij de e-bike. Zo is er een ruime keuze aan e bikes dames. Hier zit geen stang tussen zoals bij de e-bikes voor mannen. Daarbij is de instap ook vaak nog eens wat lager. Een bekend merk voor dames en heren e-bikes is Amslod. Ze hebben een ruime keuze in verschillende modellen dames- en herenfietsen,  waarbij je kan kiezen tussen een voorwielmotor of midden wielmotor.

Kinder e-bike

Bij een normale kinderfiets heb je verschillende maten waar je uit kan kiezen. Bij de e-bike voor kinderen is dit een ander geval. Over het algemeen gebruiken beginnende pubers de e-bike. Dit is zeker handig als de middelbare school ver weg is. Toch zijn er ook heel veel aanbieders die kinder e-bikes hebben voor kinderen rond de 8 en 12 jaar. Het is uiteraard wel belangrijk dat je kind goed kan fietsen.

Hoe vind je een e-bike voor het gezin?

Er zijn meer dan genoeg aanbieders waar je een e-bike kan halen, maar er zijn er maar een paar die ook daadwerkelijk e-bikes hebben voor kinderen. Voor pubers zal het al een stuk makkelijker zijn vanwege de maat. Je kan daarvoor dus gewoon een willekeurig merk kiezen. Let wel op de beoordelingen en wensen die je hebt. Zo is het belangrijk om bijvoorbeeld Amslod ervaring reviews te lezen voordat je daar een fiets gaat aanschaffen. Dit geldt voor elk bedrijf. Daarbij is het ook zeer belangrijk dat je de fiets uit probeert. Alleen op deze manier kom je er achter of je het wel zo fijn vind.

 

Geef een reactie