Foto’s maken op verschillende manieren

Foto’s maken op verschillende manieren

Als je iets post over mode wil je het liefste de beste foto maken. Het liefste wil je een heel gedetailleerd beeld creëren. Maar sommige foto’s zijn het leukst als je ze met een andere camera maakt. Zo zijn er een aantal camera’s die de moeite waard zijn om er eens doorheen te lezen. Misschien loop jij dan wel met een nieuwe camera rond binnenkort!

Spiegelreflexcamera

De állermooiste foto’s maak je met een spiegelreflexcamera. De foto’s zijn super scherp en hebben een erg hoge kwaliteit. Wel is het heel belangrijk dat je, voor je op reis gaat, goed oefent met een spiegelreflex camera. Er zitten namelijk erg veel knopjes en functies op. Het zou zonde zijn als je zo’n dure spiegelreflex mee neemt op vakantie maar je nog niet weet hoe je er mee om moet gaan. Wanneer je dat wel weet, ben je verzekerd van adembenemende foto’s op je volgende vakantie! Nog geen spiegelreflex? Bekijk dan eens de top 10 spiegelreflexcamera’s uit 2017.

Polaroid camera

Een polaroid camera is misschien wel het tegenovergestelde van een spiegelreflex. De kwaliteit is namelijk aanzienlijk lager, maar je foto wordt wél direct geprint. Leuk als je een keer op een andere plek bent met andere mensen, die je een aandenken wilt geven: zo’n leuk oldschool uitgeprint fotootje. Daarnaast kan een polaroid foto heel mooi zijn in een bepaalde context of omgeving. Maar ook bij dit soort camera’s geldt weer: oefening baart kunst. Probeer eerst eens een paar foto’s te maken met verschillende instellingen, of lees eerst wat handige tips voordat je hem gaat gebruiken voor je vakantiefoto’s.

Smartphone foto’s

Hoe easy het ook klinkt, een smartphone heb je wel altijd bij. Mooie foto’s maak je met bijna elk merk, maar de iPhone, en de iPhone 7 in het bijzonder is op cameragebied wel de grootste voorloper. Op reis of onderweg is het niet altijd handig om elke dag een spiegelreflex of een polaroid mee te nemen. Ze zijn namelijk best wel groot! Een iPhone 7 doe je in je tasje of in je broekzak en is altijd bij je. Zorg met je smartphone wel altijd voor een goed hoesje en zorg ervoor dat je foto’s en video’s opgeslagen worden in de cloud. Stel je raakt je telefoon kwijt onderweg dan zijn de foto’s er in ieder geval nog wel!

 

Welke camera’s gebruik jij altijd om de beste of leukste foto te maken? Zijn dat er meerdere of maak jij je foto’s alleen met je smartphone? Laat het weten in de comments!