Goed voorbereid naar de fysiotherapeut

Ben je op zoek naar fysiotherapie Maastricht of omstreken? En is het voor jou de eerste keer dat je een fysiotherapeut gaat bezoeken? Geen zorgen! We hebben talloze tips voor je geschreven zodat je goed bent voorbereid op je eerste afspraak.

Bereid je voor op de standaard vragen

Als je een eerste afspraak hebt bij de fysio zullen er een aantal standaard vragen worden gesteld om de klachten die je hebt zo goed mogelijk in kaart te brengen. Ook kan er op die manier gezocht worden naar de juiste oplossing. Vragen die hoogstwaarschijnlijk gesteld gaan worden zijn bijvoorbeeld: ‘Waar heb je pijn, en hoe voelt dat?’, ‘Heb je er last van bij specifieke bewegingen?’, ‘Wanneer ervaar je minder last?’ en ‘Hoe en wanneer is de klacht ontstaan?’. Je kunt thuis al op zoek gaan naar antwoorden. Zo kun je een zo gedetailleerd mogelijk antwoord geven.

Controleer of je verzekerd bent

Een bezoek aan de fysiotherapeut kan een flinke rekening met zich mee brengen, daarom is het belangrijk dat je controleert of je zorgverzekeraar de kosten vergoedt. De meeste zorgverzekeraars hebben geen vergoeding voor fysiotherapie vanuit het basispakket. Om daarvoor in aanmerking te komen is de kans groot dat er een aanvullende verzekering vereist is. Dit kan natuurlijk per zorgverzekeraar verschillen, dus kijk dit van te voren goed na. Ben je er niet voor verzekerd? Zorg er dan voor dat je geld apart legt om de rekening te kunnen betalen.

Een doorverwijzing is niet meer nodig

In het verleden moest je eerst een afspraak maken met de huisarts voordat je kon worden doorverwezen naar een fysiotherapeut. Dat is vandaag de dag gelukkig niet meer nodig. Dat komt omdat fysiotherapie steeds populairder wordt bij zowel jong als oud. Met deze vorm van therapie zorg je ervoor dat klachten minder erg worden maar je kunt ze ook voorkomen. Meer dan voldoende redenen om dus eens een bezoek te brengen. Je kunt gewoon een fysiotherapeut in de buurt bellen, of een e-mail sturen om een afspraak te maken. Vaak kun je al binnen een aantal dagen terecht.

 

Geef een reactie