De beste manier om je horloge te verkopen

Heb je al jarenlang een horloge in de kast liggen die je nooit meer draagt? We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen hoe zonde dat is. Je kunt overwegen om het te verkopen. Je horloge verkopen zorgt ervoor dat je er nog wat geld voor krijgt waar je weer andere leuke dingen van kunt doen. Maar wat is nu de best mogelijke manier om je horloge te verkopen?

Doe onderzoek of je horloge überhaupt iets waard is

Het verkopen van je horloge kan zorgen voor wat extra geld op je rekening, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Een horloge dat je ooit voor een paar tientjes hebt gekocht, is tweedehands waarschijnlijk helemaal niets meer waard. Controleer of jouw horloge dat je hebt momenteel nog te koop is. Als dat het geval is, kun je de nieuwprijs gebruiken om vraagprijs vast te stellen. Is het niet te koop, kijk dan op websites waar ze tweedehands horloges verkopen of jouw model verkocht wordt.

Een prijs vaststellen

Als je je horloge gaat verkopen moet je natuurlijk een prijs vaststellen dat je er graag voor wilt hebben. Zoals hierboven besproken kun je je prijs baseren op de nieuwprijs. Is dat niet aanwezig dan zijn er een aantal andere factoren die belangrijk kunnen zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het materiaal waar het van gemaakt is. Is het misschien van goud? Verder is ook het merk van belang. Je kunt dit onderzoek natuurlijk zelf uitvoeren maar nog beter is om het horloge te laten taxeren. Een professional weet precies waar hij naar moet kijken en zo kom je achter de juiste waarde.

Verkoop je horloge aan een expert

Veel mensen kiezen ervoor om hun horloge aan te bieden op het internet. Dat is natuurlijk niet gek. Je schiet een paar foto’s, de koop gaat online en jij hoeft het alleen maar te verzenden. Het vereist weinig moeite en is daardoor natuurlijk interessant. Echter is de kans wel groot dat je dan niet de juiste waarde ontvang voor je horloge. Het is beter om het te verkopen aan een expert.

 

 

Geef een reactie