Het mondkapje zo comfortabel mogelijk maken

Op sommige plekken is het al verplicht om een mondkapje te dragen als je 13 jaar of ouder bent. Denk dan aan het reizen in het openbaar vervoer, vliegtuigen en op de luchthaven zelf. Op veel andere openbare geldt een dringend advies, wat inhoudt dat het je eigen keuze is. Zoals in een winkel of op het station. Als je de hele dag aan het werk bent met een mondkapje op, begint dat aardig vervelend te worden. Meestal komt dat doordat mensen teveel of te weinig ademen en soms zelfs gaan hyperventileren. Dat gebeurt natuurlijk niet expres, maar gebeurt zonder dat je het zelf door hebt door het dragen van een mondkapje. Met deze tips wordt je zoveel mogelijk ontlast.

Minder last van je oren

Tegenwoordig zijn er op het internet earsavers te koop, niet alleen krijg je dan minder last van je oren. Ook sluit het mondkapje beter op je hele gezicht aan. Wat ook nog ene mogelijkheid is dat je de elastiekjes vast kunt maken met een paperclip of de ring van een douche gordijn. Zo trekken de draadjes niet aan je oren!

Het voorkomen van hoofdpijn en keelpijn

Door het lang dragen van een mondkapje kun je te maken krijgen met benauwdheid, hoofdpijn of keelpijn. Dat is niet prestatiebevorderend voor een werkdag. Een tip die vaak voorkomt is het drinken van meer water, zo is het handig dat je een glas water drinkt voordat je het mondkapje opzet en ook dat je in je pauze meer water drinkt dan dat je normaal doet. Ook mag je het mondkapje tijdens je dienst even afzetten om wat te drinken. Ook zijn er mondkapjes met siliconen erin, zo heb je geen last van jeuk en hoofdpijn.

Het voorkomen dat je brilglazen beslagen raken

In dit geval is het vooral belangrijk dat je het mondkapje goed aansluit om te voorkomen dat je adem die verdampt op je brillenglazen terecht komen. Om een goede aansluiting te krijgen, kun je het elastiek strakker strekken denk dan wel weer om je oren. In winkels wordt er speciale anti-condensspray verkocht. Die je met een doekje op de brillenglazen smeert. Maak je bril niet schoon met afwasmiddel, dan is de kans aanwezig dat de beschermende laag er weer vanaf gaat.

Deze tips gelden uiteraard voor alle soorten werk met mondkapjes zoals een nagelsalon, een kapper, een supermarkt en nog veel meer plekken!

Geef een reactie