Het nieuwste speelgoed bestellen? Klassiekers in een nieuw jasje

De verjaardag van je kleine nichtje, sinterklaasavond in aantocht of dat kinderfeestje van het vriendje van je eigen kleine: vaker dan dat we zouden willen worden we gevraagd de speelgoedwinkel rond te struinen voor een leuk cadeautje voor een kind. Maar wat gaat het deze keer worden? Het nieuwste speelgoed bestellen kan een uitdaging zijn vanwege de overvloed aan keuzes en opties. En in de fysieke winkels is het niet minder moeilijk: de schappen puilen uit van nieuw spul voor de kleintjes onder ons. Maar waarom grijpen we voor inspiratie niet eens terug op tijdloze items? Hopelijk helpt deze blog je een keuze te maken voor je volgende cadeautje!

Gezelschapsspellen

Spellen die met een groep samen gedaan kunnen worden zijn en blijven enorm populair. Misschien komt het door de afgelopen twee jaar pandemie, waarin we gedwongen waren veel thuis te zitten, dat onze kinderen (en wij zelf ook trouwens) steeds meer gezelschapsspelletjes zijn gaan doen. Wanneer je het nieuwste speelgoed bestellen wilt, neem dan eens een kijkje bij de afdeling bordspellen. Je gelooft het misschien niet, maar er komen nog elk jaar nieuwe gezelschapsspellen uit. Ook worden klassiekers telkens weer in een nieuw jasje gestoken. Gezelschapsspellen zijn goed voor het besef van groepsbelang en samenwerking voor een kind. Ook al lijkt het dus op het eerste ogenblik niet zo, hij of zij steekt daadwerkelijk wat op!

Kleurboeken en puzzels

Het nieuwste speelgoed bestellen hoeft niet altijd allerlei toeters en bellen te bevatten. Kinderen hebben zelf een enorm grote belevingswereld en zijn creatief ingesteld. Kleurboeken spelen hier mooi op in. Tegenwoordig is schilderen op nummer ook erg gewild. Hierbij moet het vakje gevuld worden met de kleur die overeenkomt met het nummer. Tekenen en kleuren helpt tevens met de ontwikkeling van motorische vaardigheden. Laat een kindje maar eens proberen zoveel mogelijk binnen de lijntjes te kleuren, of juist lekker creatief alles te doen wat het wilt. Ook puzzels kunnen hieraan bijdragen. Wanneer deze ook nog eens de favoriete karakters van de kleine bevatten, is dit helemaal een plus. Kijk bij het nieuwste speelgoed bestellen dus ook eens bij de puzzels.

Spelend leren

Onverminderd populair is ook speelgoed waarvan te leren valt. Hierbij kan je denken aan leerzame boekjes, blokkenspellen en reken speelgoed. Wanneer je het nieuwste speelgoed bestellen wilt, kun je natuurlijk kiezen voor online programma’s, maar waarom zou je ze nóg meer tijd achter de tablet laten besteden? Ouderwets houten speelgoed heeft ook nog een boel voordelen op het gebied van motorisch ontwikkeling.

Nieuwste speelgoed bestellen: duurzaam

Steeds meer ouders hechten waarde aan de duurzaamheid en ecologische verantwoording van het speelgoed wat ze binnen halen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat voor traditionele rollenspel speelgoed, zoals kooksets, babypoppen accessoires en treinsets, kijk dan eens of deze ook in houten versies bestaan. Het nieuwste speelgoed bestellen is in de wereld waarin we nu leven namelijk niet langer bedoeld voor kortstondig gebruik: duurzaam speelgoed is the way to go. Houten speelgoed gaat langer mee dan plastic en is daarnaast ook nog eens veel steviger en veiliger in gebruik. Het is immers ook zonde een cadeautje te geven wat na een maandje al weggegooid moet worden.

 

Het leukste speelgoed vind je op www.geschiktspeelgoed.nl.

 

 

Geef een reactie