Hoe goed is een Intex zwembad daadwerkelijk?

Ben je aan het overwegen om een Intex zwembad aan te schaffen dan vind je het vast belangrijk om te weten of het een goede aankoop is. Ervaringen van anderen met een Intex zwembad komen daar natuurlijk bij van pas. Zo helpt het eveneens als je weet welke voordelen een Intex zwembad allemaal te bieden heeft. Ook is het handig om inzicht te hebben in de verschillende uitvoeringen van deze zwembaden die bij Zwembadgigant verkrijgbaar zijn. De informatie hieronder heeft betrekking op allerlei aspecten, zodat je ontdekt hoe goed een Intex zwembad daadwerkelijk is.

Intex zwembad met frame: stevig en stabiel

Er zijn verschillende soorten Intex zwembaden te onderscheiden, waarvan de zwembaden met een frame het stevigst zijn. Het metalen frame voorziet in de nodige stevigheid en stabiliteit en voldoet op deze punten aan de hoogste kwaliteit. Het metaal is bovendien van een poedercoating voorzien om roestvorming tegen te gaan. Bovendien is het frame geschikt om neer te zetten op verschillende ondergronden.

  • Stevig
  • Stabiel
  • Hoge kwaliteit
  • Voorkomt roestvorming
  • Neer te zetten op diverse ondergronden

Levensduur Intex zwembaden

 Intex zwembaden met een frame hebben door de uitvoering een lange levensduur. Geef je de voorkeur aan een opblaasbaar zwembad dan mag je daar eveneens op rekenen. Het is dan wel belangrijk om op de ondergrond te letten waar je het opblaasbaar zwembad neerzet. Het voordeel van een Intex opblaasbaar zwembad is dat deze snel is op te zetten. De randen zijn bovendien comfortabel en er zijn verschillende afmetingen beschikbaar. Bij opblaasbare zwembaden geldt wel dat het belangrijk is beschadigingen te voorkomen. Heb je een hond die enthousiast mee wil zwemmen dan kunnen scherpe nagels voor beschadiging zorgen.

Niet geschikt voor overwintering

 Een Intex zwembad is niet geschikt om buiten in je tuin te laten staan. Dat doet niets af aan de kwaliteit van het zwembad, maar het is wel belangrijk om het zwembad tegen vorst te beschermen. Intex zwembaden zijn dus perfect om al in het vroege voorjaar tot in de nazomer in de tuin te hebben staan, maar zijn niet voor overwintering geschikt. Dat is ook helemaal niet erg, want er zijn maar weinig mensen die in de winter buiten een duik in het zwembad nemen.

Zwembad opbergen in de winter

 Uit voorzorg is het aan te raden om een Intex frame zwembad al te demonteren voordat de temperatuur beneden 5 graden Celsius komt. Een opblaaszwembad is natuurlijk nog simpeler op te bergen door het water te verwijderen en de lucht eruit te laten. Bewaar je Intex zwembad op een droge en koele plaats, maar dus niet in een schuur waar de vorst door kan dringen.

Geef een reactie