Hoe kies je een geschikt slot voor jouw huis?

Sloten zijn de laatste jaren steeds geavanceerder geworden. Niet zo gek, aangezien oude sloten tegenwoordig makkelijk te kraken zijn voor inbrekers. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Ga jij binnenkort verhuizen? Of alleen de sloten vervangen? Hier lees je waar je op moet letten en wat de voor en nadelen zijn van de verschillende soorten sloten.

1. Knopcilinderslot

Het knopcilinderslot is tegenwoordig erg populair. Dit heeft niet te maken met hoe veilig het slot is, maar met name door het gemak van een dergelijk slot. Een knopcilinderslot heeft namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, een knop aan een van de twee zijden. Logischerwijs doe je deze knop aan de binnenkant van je huis, anders kun je er net zo goed geen slot inzetten. Het grote voordeel van een knopcilinderslot is dat je de deuren eenvoudig van binnenuit op slot kunt doen, zonder dat je hiervoor weer op zoek moet naar je sleutels. Lekker makkelijk, toch?

2. Cilinderslot met certificaat

Veiliger dan een cilinderslot met certificaat wordt het haast niet. Van alle cilindersloten heb je bij dit type de meeste veiligheid. Dit komt niet zozeer door het slot zelf, maar door de sleutels die je hierbij krijgt. Indien jij een cilinderslot met certificaat koopt, kun je alleen sleutels laten bijmaken op vertoon van het bijbehorende certificaat. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat iemand jouw sleutels repliceert. Echter is het natuurlijk nog steeds verstandig om voorzichtig met je sleutels om te gaan. 

3. Gelijksluitende cilindersloten

Tot slot heb je nog de keuze uit gelijksluitende cilindersloten. Deze optie is met name handig als jij meerdere deuren in en rondom het huis hebt die met dezelfde sleutel geopend moeten worden. Hierdoor heb je niet 5 verschillende sleutels nodig voor bijvoorbeeld de garage, voordeur, achterdeur en de deur van de schutting. Let bij het bestellen van gelijksluitende cilinders wel op dat je dit voor iedere cilinder laat doen. Anders heb jij straks alsnog aparte sleutels per deur nodig.

 

Jij weet nu de verschillen tussen de huidige soorten cilindersloten. Let bij het kopen van een nieuw slot wel altijd op de afmetingen van jouw deuren. Niet iedere deur heeft dezelfde afmetingen waardoor ook niet alle sloten passen. Meet dit dus van tevoren goed op en schakel desnoods een specialist in die je hierbij kan helpen.

Geef een reactie