Shinen op de piste

Voor veel mensen is het vaak een keer per jaar feest. De skikleding wordt weer van zolder gehaald en we zijn er weer helemaal klaar voor om te gaan shinen op de piste. Toch ontbreken er nog een paar essentiële producten voor op de piste. Daarom hier alle kleding en producten voor de perfecte en lekker warme ski/snowboard outfit op een rijtje gezet.

De ski jas en skibroek

Ga je op wintersport? Dan is de skibroek en de ski jas onmisbaar. Een skibroek en een ski jas zijn namelijk multifunctioneel bij een koude vakantie. De stof zorgt er namelijk voor dat je extra wordt beschermd als je bijvoorbeeld valt bij het skiën. Daarnaast beschermd het tegen de kou, dit komt omdat de stof waterdicht en ademend is. Dit jaar zijn vooral de ski jassen met met leuke printjes in, denk daarbij aan panterprintjes. Met daaronder een simpele broek. Ook komt het andersom voor, een simpele jas met daaronder een skibroek met een printje.

Skisokken

In veel gevallen kunnen goede skisokken niet ontbreken. Skisokken zijn altijd langer dan normaal, dit is om de kuiten en schenen te beschermen tegen harde onderdelen in de skischoenen. Ook ademen skisokken goed. Hierdoor ga je niet zweten en krijg je ook geen koude voeten. Bezuinig dan ook niet op skisokken. Wanneer je er toch voor kiest om te bezuinigen op de skisokken, is de kans erg groot dat het skiën minder prettig is. In veel gevallen kunnen de verkeerde sokken ervoor zorgen dat je zelfs pijn krijgt tijdens het skiën.

Thermo ondergoed

Om goed warm te blijven op de piste, is thermo ondergoed een essentieel kledingstuk. Vaak gaat het bij thermo ondergoed om een lange thermo legging en een thermoshirt. Naast dat de kleding comfortabel dient te zijn, zorgt het ook dat je lichaam lekker warm blijft en zo kan je het allerbeste shinen op de piste.

Handschoenen en een Buff

De handen zijn vaak de lichaamsdelen die het snelste koud worden. Vandaar dat het bij skiën altijd fijn is om goede handschoenen te gebruiken. Ook is het veiliger om met handschoenen te skiën het is tenslotte toch weer een extra bescherming als je valt. Het is erg belangrijk bij het uitzoeken van handschoenen om te letten of ze waterdicht en net zoals bij de rest goed ademend zijn. Daarnaast is het fijn om je hals goed warm te houden. Vandaar dat je een col of buff belangrijk is om te dragen. Een col of buff is een los kledingstuk wat je over je hoofd heen kan trekken en zorgt voor een warme hals.

Skibril

Het dragen van een goede skibril is belangrijk. De weerkaatsing van de zon in de sneeuw is namelijk erg slecht voor je ogen. Om dit te voorkomen is het handig om de skibril aan te schaffen Er zijn veel verschillende soorten modellen en glazen met elk zijn eigen functie. Bij sinner zijn alle skibrillen op een rijtje gezet en kan je de bril die het beste bij je past uitkiezen.

Geef een reactie