Hoe krijg ik wittere tanden?

Sta je wel eens voor de spiegel naar je gebit te kijken en merk je dan op dat je tanden niet zo mooi wit zijn als je zou willen? Of zie je wel eens mensen met zulke mooie witte tanden, dat je er jaloers op bent? Niet getreurd, want ook als je behoorlijk gele tanden hebt, is dat te verhelpen. Witte tanden krijgen is niet eens zo moeilijk en kan op een veilige manier gebeuren.  

Tanden chemisch laten bleken 

Een behoorlijk rigoureuze manier om gele tanden te verhelpen is door ze te laten bleken. Dit is echter altijd chemisch dus niet zo gezond. Bovendien is je gebit bleken om witte tanden te krijgen een vrij kostbare aangelegenheid en bij sommige mensen is het bleken zover gedaan, dat het effect onnatuurlijk geworden is.  

Oorzaken van gele tanden 

Niet iedereen heeft even gele tanden en het probleem kan veroorzaakt worden door tal van zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je algemene gezondheid, roken, nuttigen van alcohol en sappen en bepaalde voedingsmiddelen. Deze kunnen de nodige aanslag achterlaten op je tanden waardoor deze geler worden. En witte tanden laten nu juist zien dat je gezond bent en ogen goed, dus logisch dat je daarnaar streeft. 

Keuze uit verschillende producten om witte tanden te krijgen 

Het is daarom verstandig om voor andere manieren te kiezen, wil je gele tanden verhelpen. Witte tanden krijgen kun je zelf ook op verschillende, veiligere manieren, bewerkstelligen. Er zijn verschillende producten op de markt waarmee je je tanden weer een aantal tinten witter kunt maken. Hierbij kun je kiezen uit speciale tandpasta, tandpoeder, mondwater of flosboogjes. Welk product je kiest is persoonlijk maar meer tegelijk gebruiken kan ook.  

Speciale tandpasta 

Als je kiest voor speciale tandpasta om je tanden een paar tinten witter te maken, kies dan tandpasta die het probleem daadwerkelijk bij de bron aanpakt en niet alleen een optisch effect geeft. De tandpasta gebruik je in het begin met een hogere frequentie en het resultaat is vaak snel zichtbaar. Je reinigt meteen je tanden goed en krijgt zo een frisse adem.  

Speciaal tandpoeder 

Met tandpoeder kun je ook witte tanden krijgen. Dit poeder breng je op je tandenborstel of een speciaal borsteltje aan en doe je op je gebit. Je tanden worden zo na diverse behandelingen minder geel en krijgen hun oorspronkelijke kleur weer terug. Houd er wel rekening mee dat je tanden niet witter kunnen worden dan ze ooit waren maar dat is alleen maar onnatuurlijk. 

Geef een reactie