Waarom een taxi een goed alternatief is in de pandemie

Corona heeft veel invloed op ons dagelijks leven, dat is een ding dat zeker is. In het openbaar vervoer zoals de trein of een bus voel je je misschien niet helemaal veilig. Maar wat als ik vertel dat er een oplossing is, en dat is ga met de taxi! Lees hier alle voordelen van het nemen van een taxi in deze pandemie. 

Veilig en verantwoord met de taxi tijdens de pandemie 

Reizen met een taxi in coronatijd heeft een groot voordeel, het is veilig. Je deelt de taxi niet met andere reizigers en de chauffeur draagt een mondkapje en houdt rekening met de afstand. Ook zal je geen chauffeur hebben die gaat chauffeuren met klachten. Bovendien maakt de taxichauffeur na elke reis de taxi schoon. Denk aan het schoonmaken van handgrepen, gordels en bekerhouders. Er zijn dus strenge richtlijnen voor de taxichauffeur om veiligheid te garanderen.  

Waar moet je als passagier op letten 

Het gaat natuurlijk niet alleen om je eigen veiligheid, maar ook om de veiligheid van anderen. Houd je daarom aan de algemene adviezen van het RIVM tegen de verspreiding van het coronavirus. Draag zelf dus ook een mondkapje in de taxi om ook de veiligheid van de chauffeur te respecteren. Reserveer zo ver mogelijk van tevoren, zo kan de taxichauffeur tijdig de taxi schoonmaken. Stap zelf in en uit de taxi en plaats je bagage bij je voeten of naast je, zo hoeft de chauffeur niets aan te raken wat jij ook hebt aangeraakt. Tot slot, betaal met de pin/ creditcard. Zo vermijd je contact met de taxichauffeur.  

Met de taxi naar Schiphol 

Zou je dan toch genoodzaakt zijn om naar Schiphol te moeten dan kun je dit ook doen met de taxi. Zelfs met een taxi uit Groningen, dit is een lange rit, maar het mag zolang iedereen zich aan de richtlijnen houdtZo hoef je niet met het openbaar vervoer en kun je genieten van de rust, ook in deze tijden. Mocht je een taxi van Groningen naar Schiphol nodig hebben, reserveer dan nogmaals zo ver van tevoren mogelijk. Dan kan de chauffeur jou rit het beste plannen. 

Geef een reactie