Hondenspeelgoed

Honden hebben veel beweging nodig en worden het liefst de hele dag bezig gehouden. Om uw hond een spannend leven te geven en zich niet te vervelen of zich niet uitgedaagd te voelen, moet u altijd een geschikt hondenspeelgoed bij de hand hebben.Wij hebben de musthaves voor honden voor u geselecteerd!

Hondenspeelgoed – musthaves

Hondenspeelgoed heeft vooral één doel: de hond moet zorgeloos zijn natuurlijke driften beleven en tegelijkertijd veel plezier hebben. Als je je hond niet af en toe laat spelen, kan hij snel onderbenut en soms zelfs agressief worden. Met speelgoed maak je de hond niet alleen blij, fit en tevreden, maar geniet je ook meer van je viervoeter. Er zijn veel verschillende soorten hondenspeelgoed, die allemaal interactief spelen tussen mens en dier mogelijk maken. Naast ballen, knuffels en frisbees om te gooien, zijn er ook touwen of hondenspeelgoed met touwen voor uitbundige trekspelletjes en nog veel meer! Als je regelmatig met je viervoeter speelt, creëert dit een goede basis van vertrouwen en vormt het een goede basis voor training en opleiding. Je kunt ook speelgoed in de dagelijkse training opnemen om het nog interessanter te maken.

Hondenspeelgoed om op te halen

Onze trouwe viervoeters houden ervan om achter dingen aan te gaan, ballen te vangen en ons terug te brengen. Apporteren is voor vrijwel elke hond erg leuk. Natuurlijk moet je een ander speeltje kopen dat past bij de grootte en het ras van de hond. Ballen of frisbees zijn bijzonder geschikt om te apporteren, liefst waterdicht en drijvend zodat je ze ook in het meer of op zee kunt gebruiken.

Het juiste speeltje is soms ook een grote hulp bij het trainen. In het verleden werd de hondendummy gebruikt om jonge jachthonden op te leiden. Ook jij kunt zo’n fopspeen perfect gebruiken als werp- of trekspeelgoed. Hierdoor wordt het natuurlijke jachtinstinct van de hond gewekt en wordt hij volledig op zijn prooi gefixeerd. Halters om te werpen en te slingeren zijn net zo praktisch tijdens het wandelen. Zo heb je altijd een geschikte stick bij je en hoef je niet eindeloos te zoeken naar een filiaal.

Hondenspeelgoed om mee te knuffelen

Knuffels zijn erg populair voor gebruik in huis of als kleine metgezel in de mand. Sommige zijn ook uitgerust met een pieper, wat ze bijzonder interessant maakt voor harige vrienden. Er is simpelweg een grote keuze aan leuk hondenspeelgoed dat iedere hond op een andere manier inspireert.

Intelligentiespeelgoed en activiteitenspeelgoed voor honden Een andere manier om uw hond bezig en uitgedaagd te houden is door het gebruik van intelligentiespeelgoed.Dit lastige speeltje geeft uw hond niet alleen veel plezier, maar traint tegelijkertijd zijn hersenen en combinatievaardigheden. Met behulp van verschillende methoden leert de hond zijn beloning in de vorm van snoepjes te krijgen. Er zijn speeltjes om heen en weer te duwen, te plakken, of een bal met maar een kleine opening en nog veel meer waar je de lekkernijen in kunt verstoppen. Honden zijn over het algemeen zeer goed in staat om te leren en kunnen gemakkelijk worden aangemoedigd om creatieve spelletjes te spelen.

 

 

Geef een reactie