Huisstofmijt allergie? Ga voor allergievrij beddengoed

Het is natuurlijk ontzettend vervelend wanneer je te maken hebt met allergieën helemaal in het geval van huisstofmijt, maar wist je dat? Er iets bestaat, zoals: allergievrij beddengoed? Door te kiezen voor deze materialen kun je een eventuele allergische reactie elimineren, dat is zeker in de slaapkamer geen overbodige luxe, want je wilt een fijne nachtrust kunnen ervaren. Maar wat is eigenlijk allergievrij beddengoed? En waarom zou je kiezen voor een anti allergie dekbed?

In onze blog gaan wij je daar alles over proberen te vertellen, waardoor jij hopelijk geen last meer ervaart.

Hieronder lees je er meer over:

Allergievrij beddengoed? Wat is het eigenlijk?

Je bent opzoek naar allergievrij beddengoed, dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Want wat is het eigenlijk? Het is eigenlijk een dekbed, zoals alle anderen, maar in dit geval, is het geproduceerd voor mensen, die een allergie hebben. Zo’n dekbed voorkomt, dat huisstofmijt en stof zich kan gaan ophopen, waardoor mensen dus een allergische reactie krijgen. Vaak worden deze dekbedden gemaakt van synthetische materialen, zoals: polyester en microvezels, waardoor stof minder makkelijk kan ademen in het materiaal, waardoor jij geen last ervaart. Bij katoen, is dit juist het tegenovergestelde dit heeft een wat meer open-structuur. Wat zich resulteert in stof wat gemakkelijk kan ademen, waardoor jij er meer last van kunt ervaren.

Wel, is het hierin belangrijk, dat je bij een allergievrij beddengoed het hoogst waarschijnlijk warmer zult ervaren, dan bij een katoenvariant.  Door de open-structuur kan het lastiger worden gekoeld wat maakt, dat het in een warmereklasse kan worden ingedeeld. Kies daarom voor één wat dunnerdekbed, zodat je het minder warmt zult hebben in de nacht. Je moet immers wel optimaal kunnen slapen. Of probeer ervoor te zorgen, dat de algehele temperatuur in de slaapkamer wat lager ligt, zodat je het hierdoor kunt compenseren voor jezelf. En kun je toch heerlijk naar dromenland in je anti allergie dekbed.

Allergievrij beddengoed? Hierom kies je voor zulk beddengoed

Op het moment, dat je een allergie hebt voor stof of huisstofmijt, dan is het noodzakelijk, dat je hierop gaat anticiperen, want je wilt immers allergievrij je nachtrust tegemoet kunnen gaan, daarom bevelen wij je eigenlijk altijd aan om te kiezen voor zo’n dekbed. Het is natuurlijk niet zo, dat je nu nooit meer je slaapkamer hoeft te stofzuigen, of hoeft te afstoffen het is belangrijk, dat je dit voor jezelf blijft, waardoor je het aangenaam voor jezelf kunt houden.

Hetzelfde geldt voor regelmatig je beddengoed wassen, wellicht is dit nog meer nodig, dan bij doorsnee beddengoed je wilt het natuurlijk allergievrij houden. Was het, dan ook ten alle tijden op 60 graden, waardoor alles goed schoon kan worden. Bij de meeste synthetische materialen, is dit geen probleem. Maar check van te voren wel altijd even het label van je allergievrij beddengoed, zodat je in dat opzicht niet voor verrassingen komt te staan.

Hopelijk heb je iets aan onze informatie en is alles inmiddels wat duidelijker voor je geworden.

Veel succes met het vinden van je nieuwe-dekbed!

Geef een reactie