In welke branche kan je het meeste verdienen na je studie?

In welke branche kan je het meeste verdienen na je studie?

Voor veel studenten is het niet helemaal duidelijk wat zij nou eigenlijk gaan verdienen wanneer zij hun studie hebben afgerond. Dit is natuurlijk logisch, het is namelijk nog niet eens mogelijk om je exacte salaris voorafgaand te weten. Dit komt doordat het salaris veel verschillende invloeden heeft. Het is namelijk zo dat meerdere aspecten een rol spelen, zoals timing, werkgever en exacte werkzaamheden. Ben je toch benieuwd wat je na het afronden van je studie ongeveer kunt verwachten? Dan kun je je salaris vergelijken. Door middel van deze handige tool is het mogelijk om een indicatie te krijgen van wat je later ongeveer gaat verdienen. Dit kan voor sommige mensen erg prettig zijn, bijvoorbeeld als je geld aan het lenen bent om de studie af te kunnen betalen. Het kan dan ook minder stress geven als je weet wat je later gaat verdienen en je je dus geen zorgen hoeft te maken om de stufi. 

Een blik op de toekomst

Voordat je wilt bepalen in welke branche je het meest gaat verdienen, is het allereerst van belang om te bekijken in welke sectoren er mensen nodig zijn. Bovendien moet je natuurlijk ook vooruit kijken naar welke banen over 10 of 20 jaar nog steeds nodig zijn. Dit heeft namelijk veel invloed op de kans op een baan en hiermee natuurlijk ook het te verwachte inkomen. Om een goede indicatie te krijgen van de branches waar je straks goed terecht kunt, is het prettig om ook al een klein idee te hebben van de banen waar je beter niet terecht kunt, zoals administratieve functies. De kans is groot dat veel administratieve functies de komende jaren gaan verdwijnen. Dit heeft te maken met de digitalisering van veel organisaties. Doordat veel organisaties ervoor kiezen om steeds meer te doen met de digitalisering van hun organisatie, deze digitalisering kan ervoor zorgen dat sommige mensen niet meer nodig zijn.

De techniek blijft altijd

Allereerst is het van belang om te kijken in welke sectoren altijd voldoende werk zal zijn, en waar je dus het meest kan verdienen. De sector waar je het meest kan verdienen is de technische sector. Veel bedrijven in de technische sector hebben namelijk een fors tekort aan hooggeschoold personeel. Dit personeel zorgt ervoor dat het mogelijk is om veel meer werk te verrichten en meer innovaties te bedenken voor de toekomst. Dit heeft natuurlijk veel waarde voor alle bedrijven. Hierdoor zal jij als werknemer hier ook de vruchten van plukken. Eén van de functies waar je veel kunt verdienen, is de civiele techniek. De civiele techniek heeft een flink tekort aan mensen. Dit tekort heeft meerdere oorzaken. Er zijn namelijk veel mensen die het lastig vinden om in deze sector te gaan werken. Daarnaast zijn er ook mensen die niet in de civiele techniek willen werken. Het gevolg hiervan is dan ook dat er maar weinig mensen afstuderen in deze sector. Echter is dit natuurlijk wel prettig voor de mensen die wel in deze sector gaan werken, zij verdienen hierdoor namelijk veel meer. 

 

Geef een reactie