Hoe je het beste je Pandora sieraden schoon kunt maken!

Hoe je het beste je Pandora sieraden schoon kunt maken!

Om je Pandora sieraden mooi te houden moet je ze schoonmaken. De beste manier van schoonmaken lees je in deze blog. 

Pandora sieraden langer mooi houden  

Voorkomen is beter dan genezen, een uitdrukking waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Je kunt op bepaalde dingen letten om je Pandora sieraden langer schoon te houden. De meeste Pandora sieraden worden gemaakt van sterling zilver. Sterling zilver zal na verloop van tijd verkleuren, maar dit gebeurt sneller wanneer het in contact komt met stoffen zoals zout, huidcrèmes, parfum en chloor. Om Pandora sieraden langer mooi te houden raden we dus aan om ze af te doen tijden het slapen, sporten en douchen. Ook door contact met parfum te meiden zullen de Pandora sieraden langer mooi blijven. Door dit te doen zal verkleuring (oxidatie) minder snel plaatsvinden. 

Pandora sieraden schoonmaken 

Ook al let je op alle dingen die benoemd zijn in de vorige alinea, zullen je Pandora sieraden naarmate van tijd verkleuren. Pandora sieraden schoonmaken zul je dus niet voorkomen. Gebruik regelmatig een poetsdoek om de Pandora sieraden om verkleuring te voorkomen en de sieraden mooi te laten glanzen. Wanneer je Pandora sieraden echt vies zijn kun je deze reinigen met een lauw sopje en een zachte tandenborstel. Zo verwijder je vervuilende stoffen zoals zweet en parfum en zullen je Pandora sieraden er weer mooi uitzien. Bij extreme verkleuring is het mogelijk om middelen zoals zilverpoets te gebruiken. Dit zal het mooiste resultaat leveren en zo zullen je Pandora sieraden er weer uitzien als nieuw. Let echter wel op! Gebruik zilverpoets niet te vaak. Zilverpoets is namelijk een erg agressief reinigingsmiddel, en kan geoxideerde details aantasten. Wees hier dus voorzichtig mee en gebruik het niet vaker dan 1 keer per jaar. 

Professionele reiniging van Pandora Sieraden 

Mocht je het eng vinden om zelf in de weer te gaan met zilverpoets, is er altijd een alternatief. Je kunt ook naar een specialist, zoals sieraden Groningen om jPandora sieraden professioneel te laten reinigen, maar ook Pulsar horloges. Zo weet je zeker dat jouw Pandora sieraden in de juiste handen zijn. 

Geef een reactie