Inspiratie voor het organiseren van een feestje

Geef jij binnenkort een feestje en ben jij nog op zoek naar feest inspiratie? Dan zit je hier aan het goede adres! Wij zullen jou namelijk een aantal tips geven, over hoe jij bijvoorbeeld jouw feestlocatie kunt versieren, hoe je een muziekkeuze maakt en wat er geschonken kan worden. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

Inspiratie voor het versieren

Wanneer je een feestje organiseert, zul je de locatie een stuk leuker maken als je het versiert. Wanneer je groots wilt uitpakken, kan dat wel in de prijs behoorlijk oplopen. Maar wist jij dat jij ook met goedkope versiering, ook een wow-effect kunt creëren? Daarvoor moet je zelf ook wel een beetje creatief zijn.

Je kunt namelijk op een snelle en eenvoudige manier jouw versiering personaliseren. Dit kun je doen met ballonnen, slingers, lampionnen, waaiers, je kunt het zo gek niet bedenken. Om bovenstaande versiering te personaliseren, kun je gebruik maken van stiften, glitters, verf of andere knutselspullen. Hiermee kun je mooie figuren tekenen op de versiering of je kunt er een leuke tekst op schrijven.

Zo kun je bijvoorbeeld de ballonnen versieren met verfspetters, om ze een abstract en creatief effect te geven. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze meer gedetailleerd te versieren. Mocht jij minder creatief zijn, is het ook een mogelijkheid om jouw versiering te personaliseren door er foto’s aan te hangen of op te plakken van de gasten die je hebt uitgenodigd. Zo kun je met weinig creativiteit, toch een groot effect creëren!

Inspiratie voor muziek

Op de meeste feestjes wordt er muziek gedraaid. Bij sommige feestjes staat de muziek centraal en bij andere feestje is de muziek meer voor op de achtergrond. Wat de intentie van de muziek ook mag zijn, het kan best lastig zijn om muziek te vinden die bij iedereen in de smaak valt. Een vernieuwende oplossing wat je hiervoor kunt geruiken, is door een silent disco te organiseren.

Silent disco is een feestconcept, waarbij alle gasten een koptelefoon ophebben. Het voordeel van een silent disco, is dat er meerdere kanalen zijn waar je muziek op kunt luisteren. Jij hoeft dus niet één lijst met muziek te kiezen, maar laat jouw gasten zelf bepalen waar ze naar luisteren! Een ander voordeel, is dat de buren geen last zullen hebben van luide muziek, waardoor je geen ruzie zult krijgen met de buurt.

Inspiratie voor de bar

Wanneer je een feestje organiseert moet er gedronken worden. Maar wil jij een keer wat meer serveren dan alleen bier en wijn? Dan kun jij op een eenvoudige manier al heerlijke cocktails maken, namelijk door de gasten het zelf te laten doen! Je kunt bijvoorbeeld van een tafel een gin tonic bar maken. Hiervoor koop je een aantal flessen gin in en geef je mensen de keuze om te mixen met tonic, sinasappelsap en spa rood.

Wat een gin tonic fantastisch maakt, zijn de toppings die erin zitten. Hier kun je zelf zo gek als je wilt en je gasten dus ook. Sla daarom veel mogelijk verschillende ingredienten in. Denk hierbij aan citroenen, limoenen, munt, appel, kaneel, kruidnagel of besjes. Je gasten zullen versteld staan van de mogelijkheden aan jouw bar!

Geef een reactie