Gokken op voetbal – wat zijn quoteringen?

Gokken op voetbal is een bekend fenomeen voor veel liefhebbers van de sport. Geld inzetten op de uitkomst van een wedstrijd of spelmoment, waarmee je flinke geldbedragen kunt winnen. Hoeveel geld je uiteindelijk wint, dat is afhankelijk van het element ‘quotering’, in het Engels ook wel de odds genoemd. Hoe hoger deze odds, des te hoger de uitbetaling bij een juiste voorspelling. Wat zijn de quoteringen precies die je tegenkomt rondom gokken op voetbal?

De odds bij gokken op voetbal

Voor de meeste spelers van voetbalwedden is de quotering het eerste waar ze naar kijken. Dit bepaalt namelijk hoeveel geld je gaat winnen met een bepaalde inzet. Wat is dit en wie zijn er verantwoordelijk voor de bepaling van de quoteringen? Deze zogenaamde odds worden bepaald door een bookmaker. De bookmaker zorgt voor de weddenschappen en selecteert de quotering die bij iedere weddenschap past. Aangezien er tientallen verschillende bookmakers zijn, met min of meer hetzelfde aanbod, zit er vaak onderling een gering verschil tussen de quoteringen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een verschil van 0,05 tussen Bookmaker A en Bookmaker B. Toch kan een bepaalde bookmaker de reputatie hebben om gemiddeld een hogere quotering aan te bieden, waardoor jij als speler meer geld kunt verdienen bij deze gokaanbieder.

Je inzet verdubbelen 

Wil je bij het gokken op voetbal je inzet verdubbelen met één inzet? Dan kies je voor een quotering van tenminste 2.00 of hoger. Stel dat je 5 euro inzet op een quotering van 2.00, dan krijg je bij een juiste voorspelling 10 euro terug; je oorspronkelijke inzet + winst. Deze quotering geeft echter ook al aan dat je behoorlijk wat risico neemt. Wil je de kans op een correcte voorspelling vergroten, en neem je genoegen met iets minder winst? Dan kies je voor quoteringen lager dan 2.00. Wil je juist meer risico nemen, en eventueel combi-bets plaatsen? Dan zal de quotering (veel) hoger komen te liggen dan 2.00. Jij bent aan zet bij de bookmakers.

Geef een reactie