Interieurtrends voor 2019

Interieurtrends voor 2019

Een nieuw jaar in het vooruitzicht betekent ook een vooruitblik naar de nieuwste trends. Vandaag nemen we alvast een kijkje naar de interieurtrends die 2019 voor ons in petto heeft!

1.Kleurenpalet: back to nature

Elk jaar zetten andere kleuren de toon in je interieur. In 2019 gaan we terug naar de natuur met de elementen water, vuur en aarde. Oftewel: blauw-, oranje- en bruintinten vormen het kleurenpalet in een interieur van het jaar 2019. Ook goud en brons keren terug in ons interieur, en ook met pasteltinten zit je nog steeds goed.

2.Wonen met aandacht voor duurzaamheid en het milieu

In 2019 zien we de natuur niet alleen terug in je interieur door het kleurgebruik, maar ook in de materialen. Denk aan hout, bamboe… En ook in ons interieur hebben we aandacht voor duurzaamheid. Duurzame materialen zoals kurk en bamboe belasten het milieu veel minder dan de eerder traditionele materialen die we al sinds jaar en dag gebruiken. En aangezien duurzaamheid en milieuvriendelijkheid een steeds prominentere plaats krijgen in onze samenleving en de actualiteit, zet deze trend zich dan ook door in jouw interieur in 2019.

3.Groen, groener, groenst

We hebben in onze kleur- en materiaalkeuze in 2019 veel aandacht voor de natuur en het milieu. Groen mag dan ook niet ontbreken in je interieur! Leef je dus volledig uit met allerlei soorten planten en tover je woonkamer, slaapkamer, hal om tot een urban jungle! Een bijkomend voordeel? Planten hebben niet alleen een positief effect op je humeur, maar ook op je gezondheid. Zo staan planten als aloë vera, de lepelplant en de palm bekend om hun luchtzuiverende werking. Plan dus een uitje naar het tuincentrum en laat je volledig gaan!
Zin om aan de slag te gaan met je interieur? Neem dan zeker eens een kijkje naar de webshop van Emob wanneer je op zoek gaat naar nieuwe meubels. Deze online meubelwinkel is steeds mee met de nieuwste trends maar heeft ook heel wat in petto voor iedereen die lak heeft aan trends en er een eigen interieurstijl op nahoudt. Zo tover jij jouw woonkamer, slaapkamer of badkamer om tot de plaats waar je volledig tot rust komt! En dat is tenslotte de bedoeling, niet?

Geef een reactie