Laminaat

Kiezen voor laminaat? Dit is waarom

Wil je een nieuwe vloer? De keuze kan best moeilijk zijn, want er zijn ontzettend veel verschillende soorten vloeren. In deze blog focussen we ons op laminaatvloeren. Kiezen voor laminaat is namelijk altijd een goede optie. Een laminaatvloer brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Welke dit zijn? Lees deze blog en kom erachter.

Wat is laminaat?

Iedereen kent laminaat en weet hoe het eruit ziet, maar weet je eigenlijk wel wat het precies is? Laminaat bestaat uit vier lagen. De onderste laag zorgt ervoor dat de vloer niet krom kan trekken of dat je erdoor zakt. Daarboven ligt de basislaag, dit is een sterke, stabiele en vochtbestendige plaat. Hier bovenop ligt de decorlaag, deze kun je zien. De bovenste laag is een transparante laag die de decorlaag bedekt. Deze laag zorgt ervoor dat de vloer slijtbestendig is en dat de vloer langer mee kan. Er zijn verschillende merken die laminaatvloeren verkopen, zo is er bijvoorbeeld Ambiant laminaat en Meister laminaat.

Gemakkelijk te leggen

Een groot voordeel van een laminaatvloer is dat je deze zelf kan leggen. Tenminste, als je een beetje handig bent. Deze vloeren hebben een handig kliksysteem, waarmee je de vloer zo aan elkaar klikt. Met dit handige kliksysteem heb je bijvoorbeeld geen gedoe met lijm. Een kind kan de was doen!

Geschikt voor het hele huis

Een laminaatvloer kun je in alle ruimtes van je huis leggen. Ideaal, want zo hoef je niet voor elke aparte ruimte een andere vloer te kiezen. Bij het kiezen van een laminaatvloer heb je verschillende opties. Voor de badkamer kun je in dat geval kiezen voor een laminaatvloer met een waterbestendige laag. Ook voor de keuken is deze geschikt. Daarnaast kun je deze vloer combineren met een ondervloer om geluidsoverlast te beperken. Deze combinatie zal ervoor zorgen dat het loopgeluid gedempt wordt. Wil je laminaat combineren met vloerverwarming? Ook dat is mogelijk.

Gemakkelijk te onderhouden

Met een laminaatvloer hoef je weinig tijd te besteden aan het onderhoud. Een voordeel is dat het weinig van je tijd vraagt. Het is al voldoende om regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Het neemt geen stof op en vuil kan niet in het laminaat trekken. Een hygiënische keuze en perfect voor allergie voor huisstofmijt.

Geef een reactie