Waarom kiezen voor parket?

Als je een woning binnenstapt, dan is één van de eerste dingen die in het oog springt de vloer. Hoe je het ook wendt of keert, de vloer heeft altijd een grote invloed op de uitstraling van een woning. De keuze voor een nieuwe vloer is er dus ééntje die je nooit licht moet opvatten. Eén van de belangrijkste dingen die je moet beslissen is het materiaal van de vloer. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit laminaat, PVC of tegels. In dit artikel lees je alles over een vierde optie: parket. Waarom zou je moeten gaan voor een parketvloer?

Prachtige uitstraling

Ten eerste heeft een parketvloer een prachtige uitstraling. Er gaat niets boven de authentieke uitstraling van écht hout. Hoe natuurlijk laminaat en PVC tegenwoordig ook mogen lijken, ten opzichte van een parketvloer liggen ze nog mijlenver achter. Geen enkele houten vloer is namelijk hetzelfde. Iedere plank heeft wel een unieke kleur, knoest of ander kenmerk. Met een parketvloer haal je dus een echte karakteristieke vloer in huis die gegarandeerd niemand anders heeft.

Tijdloos en duurzaam

Een parketvloer is al honderden jaren in de mode en de kans is klein dat hij ooit nog uit de mode raakt. We mogen parket dus met recht tijdloos noemen. En dat komt goed ooit, want het gaat ook ontzettend lang mee. Behandel je je parketvloer goed, dan geniet je er gerust meerdere tientallen jaren van.

Dit maakt parket dus ook erg duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Doordat het zo lang mee gaat, hoef je dus ook niet gauw een nieuwe vloer te kopen. En ook het productieproces van een parketvloer is milieuvriendelijk. Veel minder dan bij laminaat of PVC hoeft het hout waar de vloeren van worden gemaakt te worden bewerkt. Hierdoor wordt er flink wat productie-energie bespaard.

Onderhoudsarm

Een parketvloer is ook relatief gemakkelijk in onderhoud. Het reguliere onderhoud bestaat alleen uit regelmatig stofzuigen en af en toe de vloer dweilen. Om de zoveel jaar is het wel nodig om de vloer te schuren en eventueel te oliën of te lakken. Dit is wat meer werk, maar het grote voordeel is dat de vloer er hierdoor weer mooier uitziet én langer mee gaat.

Te combineren met vloerverwarming

Tegenwoordig is parket ook prima te combineren met een vloerverwarmingssysteem. Wel moet je er goed op letten of de ondervloer goed egaal is. Ook is niet iedere houtsoort geschikt voor vloerverwarming. Kijk hier dus goed naar voordat je overgaat tot de aanschaf van een parketvloer.

Geef een reactie