Kunststof of toch aluminium deuren, voor welke ga jij?

Is jouw huis toe aan nieuwe deuren, maar weet je nog niet helemaal welke variant je voorkeur heeft? Zit je te twijfelen of je voor kunststof of aluminium deuren moet gaan? Dan ben je niet de enige. Wij zetten in deze blog een aantal dingen voor je op een rijtje zodat jij gemakkelijker een keuze kunt maken.  

Hoe zit het met de prijs? 

Kunststof en aluminium deuren zijn zeer verschillend van elkaar, maar kennen ook een aantal gelijkenissen. Laten we beginnen met de prijs. Kunststof deuren zijn een stuk goedkoper dan aluminium deuren. Dit komt onder andere doordat de grondstofprijs voor het materiaal van kunststof deuren goedkoper is. Wil je niet al te dure deuren, dan kun je het beste kiezen voor kunststof deuren. 

Werken de deuren voldoende isolerend? 

Tegenwoordig zijn de meeste huizen goed geïsoleerd. Een plek waar veel warmteverlies voorkomt is bij de deuren en ramen van een woning. Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een nieuwe deur rekening te houden met de isolatiewaarde van de deur. Doormiddel van een goed geïsoleerde deur blijft het winter lekker warm en zomers lekker koel in huis. Daarnaast verbruik je minder energie en scheelt het voor de energierekening. Wil je dus kosten besparen en een goed geïsoleerde deur? Kies dan voor kunststof deuren.   

Wat zijn de voordelen? 

Beide deuren zijn zeer onderhoudsvriendelijk, in tegenstelling tot houten deuren. Daarnaast zijn ze weerbestendig waardoor het niet nodig is om de deuren vaak schoon te maken. Voor beide materialen geldt dat een of twee keer per jaar een sopje voldoende is om de deuren goed te onderhouden. Daarnaast hoef je de deur niet om de paar jaar te schilderen. Hiermee bespaar je dus ook nog tijd met het kopen van een kunststof of aluminium deur 

Hoe is het gesteld met de veiligheid van kunststof en aluminium deuren? 

Je wilt natuurlijk wel dat de deur die je kiest veilig is. Niets is vervelender dat bij jouw huis een poging wordt gedaan om in de breken. Door te kiezen voor kunststof of aluminium deuren hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid. Beide deuren zijn inbraakveilig. In tegenstelling tot houten deuren is het dus moeilijker om in de breken. Inbrekers zullen wel twee keer nadenken alvorens ze bij jouw huis een inbraakpoging doen.   

Geef een reactie